Prichádzajúce Airdropy v ekosystéme Cosmos

Jedným zo spôsobov, ako získať tokeny novo vzniknutých projektov je Airdrop. Jedná sa o spôsob distribúcie tokenov používateľom. Airdrop sa bežne používa na vytváranie „zápalu“ okolo projektu, ktorý je podporený odmeňovaním používateľov za určité správanie alebo vytváranie komunity.

Viac čo je to airdrop sa dočítate na:

https://kryptokava.sk/blog/%C4%8Do-je-to-airdrop

Pripravili sme pre vás stručný popis 20 projektov, ktoré aktuálne spúšťajú alebo plánujú spustiť airdrop v ekosystéme Cosmos. Samozrejme tých projektov je viac.

Cudos plánuje vybudovať a nasadiť rozsiahlu, decentralizovanú sieť okrajových výpočtových uzlov pre napájanie nového globálneho internetu. Uzly bude obsluhovať každý, kto je ochotný poskytnúť výpočtový výkon, čo spotrebiteľom poskytne väčšiu kontrolu a spoľahlivosť. Táto sieť umožní nový spôsob tvorby, distribúcie a spotreby obsahu, ktorý vyvrcholí bezpečnejším a dostupnejším digitálnym priestorom.

Syntropynet je zaujímavý projekt, ktorého cieľom je vyvinúť úplne nový, decentralizovaný internet, ktorý je rýchly, bezpečný a sebestačný. Syntropynet buduje novú internetovú infraštruktúru pozostávajúcu z miliónov autonómnych, finančne motivovaných uzlov z celého sveta. Syntropynet je určený na riešenie ťažkostí, ktoré sú výrazné v súčasnej internetovej architektúre, ako je bezpečnosť, súkromie, riadenie, výkon, spoľahlivosť a neefektívna spotreba zdrojov.

Duality Labs udeľuje superschopnosti poskytovateľom likvidity. Duality spochybňuje status quo zložitých a neudržateľných DEX s revolučným dizajnom mechanizmu a štruktúrou stimulov. Duality plánuje odomknúť plný potenciál poskytovania likvidity zavedením jednoduchého, udržateľného DEX do ekosystému Cosmos.

Penumbra je šifrovaná platforma s viacerými reťazcami, kde môžu používatelia bezpečne nakupovať, predávať, vkladať, vymieňať a obchodovať bez toho, aby zverejnili svoje súkromné údaje. Plumbra je decentralizovaná, súkromná, overená sieť s krížovým reťazcom na obchodovanie v celom ekosystéme Cosmos.

Chain4Energy vyvinula globálny energetický trh pre Web 3.0, ktorý využíva silu technológie blockchain na poskytovanie bezpečného, prispôsobiteľného a flexibilného riešenia pre celý energetický ekosystém, čím uľahčuje prechod do decentralizovaného energetického sveta. Blockchain C4E ponúka bezpečné, prispôsobivé a všestranné riešenie pre celé energetické hospodárstvo.

Neutron je najbezpečnejšia platforma inteligentných zmlúv bez povolení pre Interchain DeFi a je postavená pomocou Cosmos SDK. Neutron umožňuje spustenie inteligentných zmlúv a poskytuje nástroje na interakciu s inými protokolmi a aplikačnými reťazcami.

dYdX je decentralizovaný finančný protokol, ktorý umožňuje obchodníkom a vývojárom vytvárať a pristupovať ku komplexným maržovým obchodom a derivátovým produktom. Odstránením drahých sprostredkovateľov a prijatím novej dôveryhodnej infraštruktúry decentralizovaného financovania, ktorá je poháňaná inteligentnými zmluvami Ethereum, prináša dYdX znížené transakčné náklady, rýchlejšie vyrovnanie a bezpečnejšie zmluvy. S dYdX môžu používatelia obchodovať bez strachu, kedykoľvek a kdekoľvek.

Sei je prvý blockchain vrstvy 1, ktorý je špecifický pre daný krypto priemysel a zameriava sa na optimalizáciu obchodovania. Pre svojich používateľov na obchodovanie využíva knihu objednávok. Sei funguje ako decentralizovaný NASDAQ, ktorý umožňuje vznik nových kategórií finančných nástrojov, od komplikovaných opcií a futures až po športové stávky naživo.

Defund Finance je priekopnícky L1 blockchain navrhnutý výhradne pre potreby komunity kvantitatívneho rozvoja, správcov aktív, hedžových fondov a finančných poradcov. DeFund je blockchain prvej vrstvy určený na vytváranie obchodovateľných tokenov dETF (decentralized exchange-traded fund), ktoré implementujú decentralizované algoritmy obchodovania v reťazci bez povolenia.

Quasar je autonómny verejný reťazec aplikácií, ktorý uľahčuje správu digitálnych aktív medzi reťazcami. V digitálnej sfére možno za aktívum považovať všetko od digitálneho certifikátu cez autentifikačný kód až po zastupiteľný alebo nezastupiteľný token. Za správu digitálneho majetku možno považovať akúkoľvek činnosť, ako je ukladanie, spoločné spravovanie, crowdsourcing alebo crowdlending. Quasar má poskytovať zrozumiteľné, bezpečné a kontrolovateľné prostredie pre vývoj.

Saga poskytuje vizionárom špičkové nástroje a potrebnú pomoc na to, aby sa ich ambície v oblasti web3 stali skutočnosťou. Saga je protokol, ktorý umožňuje vývojárom okamžite zostaviť virtuálny stroj s jedným nájomcom na vyhradenom blockchaine, doplnený o plne zabezpečených validátorov a ideálne motivovanú bezpečnostnú štruktúru.

Prism je blockchain prvej vrstvy, ktorý umožní používateľom vymieňať peňažné toky významných aktív typu Proof-of-Stake (PoS) a DeFi, čo im umožní riadiť riziká spojené s kolísaním cien a výnosov. Základné funkcie začlenené na úrovni reťazca umožnia odstraňovanie výnosov a vytvárajú ekosystém nových dAPP (decentralizovaných aplikácií) využívajúcich peňažné toky generované aktívami PoS (Proof-of-Stake ) a DeFi, ktoré prinášajú výnosy. Prism je vytvorený pomocou Cosmos SDK a konsenzu Tendermint.

Onomy Protocol je interoperabilný ekosystém prvej vrstvy vytvorený tak, aby zbližoval Forex a decentralizované financie. Produkty zahŕňajú inovatívnu viacreťazcovú peňaženku, premosťovací rozbočovač, DEX, ktorá podporuje knihy objednávok spojených s fondmi likvidity AMM (angl. Automated Market Maker) a protokolom emisie stablecoinov.

Nibiru je suverénny blockchain typu proof-of-stake. Nibiru integruje obchodovanie s derivátmi s pákovým efektom, spotové obchodovanie, stávkovanie a poskytovanie viazanej likvidity do koherentného používateľského zážitku, čo umožňuje používateľom viac ako 40 blockchainov obchodovať s pákovým efektom pomocou sady komponovateľných decentralizovaných aplikácií.

Leno je plne decentralizovaný protokol likvidity bez úschovy v sieti Juno, ktorý umožňuje používateľom jednoducho požičiavať, požičiavať si a získavať úroky pomocou svojich krypto aktív. Vkladatelia poskytujú likviditu, aby získali pasívny príjem a použili vložené aktíva ako kolaterál na požičanie ďalších podporovaných aktív.

Source Protocol patrí medzi vysoko efektívny blockchain prvej vrstvy pre bezpečný a škálovateľný vývoj aplikácií a kompletný balík DeFi na požičiavanie, požičiavanie si, stávkovanie, swapovanie, združovanie likvidity apod. Poskytuje komplexný balík blockchainových technológií, ktoré môžu používatelia, firmy a vývojári jednoducho využívať, integrovať a pomocou nich vytvárať aplikácie Web 3.0. Ide o širokospektrálny technologický ekosystém, ktorý decentralizuje centralizované webové nástroje a finančné nástroje.

OKP4 je jediný verejný blockchain prvej vrstvy navrhnutý na koordináciu digitálnych aktív, ako sú súbory údajov, algoritmy, softvér, úložisko a výpočtová technika. Ktokoľvek môže vytvoriť a pripojiť sa k vlastným dátovým priestorom, kde účastníci zdieľajú pravidlá a toky hodnôt.

Ojo je decentralizovaná sieť Oracle, ktorá uprednostňuje bezpečnosť a bola navrhnutá tak, aby pomáhala ekosystému Cosmos. Ojo bude získavať cenové údaje zo širokej škály on-chain a off-chain zdrojov a využívať moderné bezpečnostné techniky na zabezpečenie integrity údajov.

Celestia je blockchainová sieť, ktorej účelom je vytvoriť škálovateľnú vrstvu dostupnosti dát, a tým umožniť ďalšiu generáciu škálovateľných blockchain dizajnov – tzv. modulárne blockchainy.

 

Záver: Viac informácií o daných projektoch, ako aj spôsobe získania Airdropov nájdete na oficiálnych stránkach týchto projektov.

Informácie o aktuálnych Airdropoch môžete nájsť napríklad na nasledovných stránkach:

https://cosmosairdrops.io/claimable

https://cosmospug.com/airdrops/

https://airdrops.one/

 

Nákup a obchodovanie s kryptomenami je spojené, ako aj u iných investícií, s rizikom. Vždy je potrebné zvážiť, akú sumu chcete investovať a je to vždy na individuálnom rozhodnutí. Názory a popisy v článku nie sú finančnou radou ani poradenstvom.