Zvýšený dopyt po kryptomenách - US Bank spúšťa kryptomenové služby

Rok potom, čo regulačné orgány v USA umožnili bankám ponúkať krypto služby, poskytne US Bank inštitucionálnym klientom služby v oblasti krypto úschovy. US Bank je piatou najväčšou retailovou bankou v Spojených štátoch. Vo svojom vyhlásení uviedla, že uvádza na trh službu kryptocustody, ktorá je k dispozícii správcom fondov. Dôvodom je neustály dopyt a požiadavky klientov ohľadom kryptomien a inštitúcie sa nato snažia reagovať a splniť požiadavky klientov. Správa, o ktorej ako prvá informovala CNBC uvádza, že US Bank spolupracuje s New York Digital Investment Group (NYDIG) na poskytovaní krypto služieb pre Bitcoin, Litecoin a Bitcoin Cash a v blízkej budúcnosti bude zavedená podpora pre ďalšie kryptomeny, ako je napríklad Ethereum. Nová iniciatíva prichádza rok po tom, čo nezávislý úrad kontroly v rámci amerického ministerstva financií „Comptroller of the Currency“ (OCC) vydal dokument, ktorý umožňuje národným bankám ponúkať úschovu kryptomien. Gunjan Kedia, riaditeľ divízie správy majetku US Bank, zisťoval, či sa najväčší klienti zaujímajú o kryptomeny. Výsledky prieskumu ukázali rastúci záujem o služby digitálnych aktív.

Okrem toho zákazníci požadujú, aby US Bank pružne reagovala, pretože iné finančné inštitúcie už krypto služby, ako napríklad úschova kryptomien, obchodovanie s bitcoinami, poskytujú. Prieskum tiež ukázal, že niekoľko veľkých klientov už má pozície v bitcoine a iných kryptomenách otvorené. Gunjan Kedia  pre CNBC povedal: „Naši klienti začínajú veľmi vážne zvažovať potenciál kryptomien, ako diverzifikovanej triedy aktív. Neverím, že ešte existuje nejaký správca aktív, ktorý o tom neuvažuje. “

Dopyt inštitucionálnych klientov po kryptomenách je vyšší ako kedykoľvek predtým. Rozmach digitálnych aktív a technológie blockchainu v tradičnom finančnom systéme má svojich kritikov. Napriek tomu si väčšina inštitucionálnych investorov uvedomila potenciálne prípady použitia pre svoje podnikanie. To je aj prípad Arab Bank Switzerland, ktorá nedávno umožnila svojim klientom ukladať, vkladať a obchodovať s natívnym tokenom Tezos (XTZ). Finančný gigant Bank of America je jednou z inštitúcií, ktoré si uvedomujú potenciál kryptomien. Nadnárodná spoločnosť nedávno publikovala správu s názvom „Digital Assets Primer: Only the first inning“, v ktorej sa uvádza, že digitálne aktíva a decentralizovaný finančný priestor sa rozrástli natoľko, že sú už „príliš veľké na to, aby ich bolo možné ignorovať.".