Zilliqa - nárast decentralizovaného financovania je podnietený trendami.

Nárast decentralizovaného financovania (DeFi) je podnietený trendami, ako sú pôžičky (non-custodian lending), automatizovaná tvorba trhu a farmárčenie (yield farming), ktoré spolu otvorili používateľom nové možnosti, ako využívať svoje kryptomeny, a to dokonca aj pri dosahovaní atraktívnych úrokových sadzieb. Posledné správy ukazujú, že viac ako 90% súčasných DeFi transakcií sa odohráva v sieti Ethereum, druhej najväčšej blockchainovej sieti na trhu podľa trhovej kapitalizácie, aj keď sa stále viac rozširujú, vyvíjajú a nasadzujú škálovateľnejšie a lacnejšie siete.

Jednou z takýchto sietí je Zilliqa, verejný blockchain využívajúci zdieľanie na svojej hlavnej sieti, ktoré zároveň poskytuje vysoký výkon a vysokú bezpečnosť. Spoluzakladateľ spoločnosti Zilliqa , Kantelia, začal konštatovaním, že trh s decentralizovaným financovaním (DeFi) je ešte stále v štádiu „zrodu“ a čaká ho ešte „dlhá cesta“. Ďalej poznamenal, že trh DeFi mu pripomínal začiatok 90. ​​rokov, čas inovácií, rozvíjajúcich sa technológií a nových myšlienkových smerov, ktoré určujú dej na niekoľko následných desaťročí. Na otázku, či kryptomeny sú bublinami uviedol, že trhové bubliny sa vyskytujú pravidelne, napríklad bublina „.com“ začiatkom roku 2000 a najnovšie to bol „humbuk“ okolo startupov FinTech.

FinTech mal zabiť banky a poisťovacie spoločnosti a správcov fondov, a to sa nestalo.

„ Bubliny však nie sú nevyhnutne zlá vec, dôležité je to, čo posúva spoločnosť vpred a k správnym rozhodnutiam, pretože sa tým učíme, čo nerobiť, na čo sa zamerať" povedal Kantelia.

Pokiaľ ide o Zilliqa, Kantelia uviedol, že tím pracuje na tom, aby bola sieť zameraná na komerčné využitie a rozsiahle prijatie. Poznamenal, že jedným z vývojov, na ktorých tím v súčasnosti pracuje, je oblasť stablecoinov. Na záver povedal: „Musíme ísť von a veľmi starostlivo vykonať náš prieskum toho, čo trh potrebuje a ako je škálovateľný." Nestaviame veci len preto lebo existuje trh - to by bola vážna chyba“.