Za karaván je možné zaplatiť kryptomenami

Výrobca poprednej značky rekreačných obytných vozidiel a prívesov,  Camping World Holdings, sa tento týždeň dostal na titulné stránky po tom, čo prostredníctvom oficiálnej tlačovej správy oznámil svoje rozhodnutie začať prijímať bitcoin, ako platobnú možnosť za obytné rekreačné vozidlá a príslušenstvo.

Táto 55-ročná spoločnosť, ktorej akcie sú obchodované na burze NYSE, okrem tohto oznámenia uzavrela partnerstvo s BitPay, jedným z popredných svetových poskytovateľov kryptoplatobných služieb. Táto spolupráca umožňuje Camping World Holdings akceptovať nielen Bitcoin, ale aj Ethereum a niekoľko ďalších kryptomien, ako platbu za rôzne produkty a služby. Aktuálne sa možnosť platby spúšťa v prevádzkach World Camping v Kenoshe a Chicagu, no počas tohto leta sa rozšíri aj do ďalších prevádzok a obchodov spoločnosti.

Camping World sa tak stane druhou automobilovou spoločnosťou, ktorá integruje bitcoin, ako platobnú možnosť po tom, čo rovnakú informáciu zverejnila minulý mesiac spoločnosť Tesla.

Marcus Lemonis, CEO Camping World Holdings, v rozhovore uviedol, že ide o inovatívne, ale kľúčové rozhodnutie, ktoré uľahčí značke predaj rekreačných obytných vozidiel v rozvíjajúcom sa dynamickom a digitálnom svete.