Vstupujeme do „zlatej éry Web3“

Spoločnosť rizikového kapitálu Andreessen Horowitz (Venture Capital „a16z“) so sídlom v Silicon Valley oznámila spustenie fondu v hodnote 4,5 miliardy dolárov, aby využila príležitosti, ktoré sú v priestore kryptomien vytvorené aktuálnym medvedím trhom. Spoločnosť je presvedčená, že kryptomeny vstupujú do svojej „zlatej éry“.

V oznámení Venture Capital „a16z“ poznamenala, že od „nástupu výpočtovej techniky v 40. rokoch“ sa každých 10 až 15 rokov vyskytli veľké výpočtové cykly, pričom minulými cyklami boli počítače v 80. rokoch, internet v 90. rokoch a mobilné zariadenia na prelome tisícročia. Spoločnosť vo svojom vyjadrení uviedla, že verí, že „blockchainy budú poháňať ďalší veľký výpočtový cyklus", ktorý nazývame krypto alebo web3. Firma tiež vysvetlila, že väčšina výpočtových cyklov má svoje „zlaté éry“, ktoré sú tvorené kombináciou talentov, znalostí komunity a životaschopnej infraštruktúry. Podľa Venture Capital „a16z“ sú programovateľné blockchainy dostatočne pokročilé a pestrá škála aplikácií oslovila desiatky miliónov používateľov po celom svete. Ešte dôležitejšie je podľa nich to, že za posledný rok vstúpila do oblasti web3 masívna vlna talentov svetovej špičky.

Ako príklad, Venture Capital „a16z“ poukázal na zlatú éru mobilných zariadení ako éru, v ktorej boli vytvorené spoločnosti ako Uber, Venmo, Snap a Instagram.

Fond vo výške 4,5 miliardy dolárov je už štvrtým fondom zameraným na kryptomenový priestor. Spoločnosť poznamenala, že zo 4,5 miliardy USD bude 1,5 miliardy USD vyčlenených na počiatočné investície, zatiaľ čo zvyšok bude alokovaný na rizikové investície.

Arianna Simpson, generálna partnerka spoločnosti rizikového kapitálu, pre CNBC uviedla, že spoločnosť sa snaží využiť príležitosti, ktoré sú momentálne cenovým poklesom na medveďom trhu vytvorené. Medvedie trhy sú totiž často obdobím, keď prichádzajú tie najlepšie príležitosti.

Spoločnosť Venture Capital investuje do kryptomenového priestoru už od roku 2013, kedy investovala do populárnej kryptomenovej burzy Coinbase.