Vlk z Wall Street - Jordan Belfort, mýlil som sa ohľadom budúcnosti bitcoinu

Jordan Belfort, ktorý je známym investorom, motivačným rečníkom a obchodníkom s cennými papiermi nedávno pre magazín Fortune povedal, že bitcoin môže nakoniec dosiahnuť 100.000 dolárov. Belfort, ktorému hovoria aj ako „Vlk z Wall Street“, v minulosti uviedol, že bitcoin do roku 2018 zmizne a s ním aj všetky kryptomeny.

Počas svojho terajšieho vystúpenia pre Fortune pripustil, že sa v otázke bitcoinu v minulosti mýlil, keď v roku 2017 predpovedal jeho zánik. Bol si vtedy takmer celkom istý tým, že bitcoin na základe jeho anonymnej povahy a potenciálu pre pranie peňazí, či financovanie nezákonných aktivít podľahne tlaku regulačných orgánov.

Belfort je teraz presvedčený o opaku, pričom poukázal na príliv inštitucionálnych investorov a nových retailových hráčov. Pokiaľ ide o jeho predikciu, tak podľa neho bitcoin dosiahne hodnotu 100.000 dolárov. Belfort je v súčasnosti, čo sa týka vývoja bitcoinu a kryptomien pozitívny, pričom uviedol, že výhodou bitcoinu oproti akciám, je jeho obmedzené množstvo a to ho posunie na nové cenové maximá.

Bitcoin si naďalej získava srdcia bývalých kritikov. Bývalý guvernér FED-u a skeptik v oblasti bitcoinov Kevin Warsh začiatkom tohto roka podporil bitcoin ako „rozumnú investíciu“. Vo svojom vyjadrení uviedol: „Myslím si, že bitcoin má zmysel ako súčasť portfólia a prichádza nevyhnutnosť akceptovať ho ako digitálny majetok“.