Vlády skúmajú možnosť nákupu bitcoinov tvrdí CEO spoločnosti Crypto Giant NYDIG

Generálny riaditeľ investičnej spoločnosti New York Digital Investment Group (NYDIG) tvrdí, že vlády skúmajú a uvažujú o možnosti investovania do bitcoinu (BTC).

Robert Gutmann v rozhovore s Raoulom Palom, zakladateľom spoločnosti Real Vision, potvrdil, že vládne fondy skúmajú možnosť nákupu vlajkovej lode kryptomien.

Raoul Pal v reakcii na to uviedol, že Temasek Holdings, investičná spoločnosť vlastnená singapurskou vládou, ktorá spravuje čisté portfólio v hodnote 306 miliárd dolárov, už dlhodobo nakupuje bitcoiny, ktoré sa ešte nikdy nepoužili na žiadnu transakciu – to znamená, že nakupuje práve vyťažené bitcoiny.

Gutmann zároveň vysvetlil, že prečo je podľa neho bitcoin lákavým pre investorov: „Ak sa budeme dívať dopredu a zároveň sa pozrieme na dnešný svet, tak je rozumné mať svoje investície správne zamixované. Nie je správne mať všetky aktíva len v dolároch."

Ďalšími pozitívnymi správami pre bitcoin a kryptomeny je, že štátne fondy prejavujú záujem o bitcoin a zároveň inštitúcie z Wall Street naskakujú do krypto priestoru. Nedávne podanie žiadostí na SEC o schválenie bitcoinových ETF od spoločností ako Fidelity, GoldmanSachs, Wisdom Tree, Valkyrie, SkyBridge odhaľujú, že bankoví a investiční titáni plánujú ponúkať investičné produkty spojené s top kryptomenami. Zároveň BNY Mellon, najstaršia americká banka, pracuje na bezpečnej platforme pre prevod, držbu a emisiu digitálnych aktív.