VISA umožní nákup bitcoinov

V rozhovore pre podcast „Fortune’s Leadership Next“ generálny riaditeľ spoločnosti VISA, Al Kelly uviedol, že ich plánom je, aby bol bitcoin čo najskôr integrovaný do platobnej platformy VISA.

Plánom VISA je, aby milióny klientov po celom svete mali možnosť nielen obchodovať s bitcoinom, ale tiež, aby klienti mohli bitcoiny premieňať na fiat meny (USD, EUR a pod). 

Kelly vo svojom vyjadrení uviedol: „Momentálne sa snažíme urobiť dve veci. Jednou z nich je umožniť nákup bitcoinov pomocou prihlasovacích údajov na platforme VISA a druhou je umožniť „prácu“ s bitcoinovými peňaženkami, ktorá bude umožňovať aj prevod bitcoinov na fiat meny a tým ich okamžite používať na ktoromkoľvek zo 70 miliónov miest po celom svete, kde je akceptovaná karta VISA.“

Dlhodobým cieľom spoločnosti VISA je stať sa mostom medzi vlastníkmi bitcoinov a tradičnými platobnými metódami. Generálny riaditeľ spoločnosti VISA v rozhovore prezradil, že na uskutočnení tohto cieľa VISA spolupracuje s 35 partnermi z oblasti krypto priemyslu.

Kelly uviedol, že bitcoin je stále v počiatočnej fáze, takže si aktuálne nemôže byť istý, či kryptomeny „vzlietnu a stanú sa veľkou vecou“. Spoločnosť VISA však plánuje byť v centre tohto diania a zároveň načrtol možnú budúcnosť a spoluprácu medzi sieťou VISA a bitcoinovou sieťou, kde budú všetci víťazmi.