VISA považuje bitcoin za digitálne zlato

Spoločnosť VISA uviedla, že bitcoin považuje za digitálne zlato a bude sa usilovať o integráciu tejto kryptomeny do ich systému mnohorakým spôsobom.

Počas prejavu o výnosoch za 2. štvrťrok 2021 spoločnosť VISA prezentovala svoj veľký záujem o úplnú integráciu kryptomien do platobného systému VISA s niekoľkými ďalšími zaujímavými prvkami, ktoré by posúvali hranice mosta medzi starým spôsobom financovania a kryptosvetom.

Nie je tak dávno, keď spoločnosť VISA začala experimentovať s prvými kryptomenami. To, čo pomohlo potenciálne zosilniť tlak spoločnosti VISA na integráciu kryptomien, je nedávny prudký rast, ktorý kryptomeny zaznamenali začiatkom tohto mesiaca, keď trhová kapitalizácia bitcoinu prekonala trhovú kapitalizáciu spoločností Visa a MasterCard vôbec prvýkrát.

Potenciálne plány VISA zahŕňajú povolenie priamych nákupov prostredníctvom kryptomien všetkými platobnými kartami VISA po celom svete, pričom systém na konverziu kryptomien umožní finančným inštitúciám vyrovnať transakcie vykonané kryptomenami pomocou stablecoinov, ako napríklad USDC.

Je to obrovský krok vpred, pokiaľ ide o legitimizáciu bitcoinu a priestoru kryptomien ako takých, najmä ak ide o jej zmysluplnú integráciu do systémov, ktoré väčšina spotrebiteľov používa každý deň.