Viac ako 85.000 švajčiarskych obchodníkov bude môcť prijímať krypto platby

Bitcoin Suisse a Worldline uvádzajú na trh vo Švajčiarsku riešenie pre krypto platby, pričom Bitcoin Suisse oznámila, že spolu s Worldline, jednou z popredných platobných spoločností na celom svete, uvedie na trh „omnichannel“ riešenie pre krypto platby pre viac ako 85.000 švajčiarskych obchodníkov v sieti Worldline. Podľa tlačovej správy bude podporu pre infraštruktúru poskytovať spoločnosť Bitcoin Suisse. Omnichannel je možné zjednodušene chápať, ako obchodnú stratégiu založenú na princípe prepojenia a vzájomnej interakcie predajných, či komunikačných kanálov naraz, pričom jej hlavným cieľom je zabezpečenie bezproblémového nákupu a maximálnej spokojnosti zákazníka. Omnichannel odstraňuje hranice medzi všetkými nákupnými kanálmi (napr. internet, sociálne siete, kamenné predajne atď.) a prepája ich v jeden reťazec, v strede ktorého je zákazník.

Vďaka zavedeniu nového riešenia, ktoré sa nazýva „WL Crypto Payments“, môžu obchodníci a predajcovia vo Švajčiarsku cez svoje internetové obchody prijímať platby v bitcoinoch (BTC) a ethereu (ETH). Keď zákazník uzavrie nákup, obchodník zobrazí ceny v CHF (Švajčiarsky frank) a ceny môžu byť alternatívne uvedené buď v kryptomene BTC alebo ETH.

Marc Schluep, generálny riaditeľ Worldline Switzerland, k uvedenej spolupráci uviedol: „Spustenie akceptácie kryptomien vo Švajčiarsku je skvelým dôkazom našich ambícií.  Worldline chce priniesť hmatateľnú hodnotu obchodníkom po celom svete a uľahčiť hladké a moderné platby na všetkých trhoch, na ktorých naša spoločnosť pôsobí“. Spolupráca medzi týmito dvoma spoločnosťami sa začala už v novembri 2019, keď nasadili niektoré pilotné programy na testovanie riešení krypto platieb.

Dr. Arthur Vayloyan, generálny riaditeľ spoločnosti Bitcoin Suisse na margo spolupráce povedal:  „Toto je historický míľnik pre prijatie kryptomien vo Švajčiarsku a aj mimo neho. Je pre nás veľkým potešením spolupracovať so spoločnosťou Worldline, ktorá prináša na trh užívateľsky prívetivé možnosti platieb v kryptomenách. Tento krok opäť dokazuje, že Švajčiarsko je lídrom v oblasti inovácií v oblasti spolupráce a priekopníkom v odvetví kryptomien a blockchainu“.