Viac ako 250 miliónov dolárov v likvidáciách

Bitcoin za posledné dni klesol približne o 2 000 USD na úroveň pod 29 000 USD a Ethereum skĺzlo pod 1 800 USD. Celková trhová kapitalizácia všetkých kryptomien klesala podobným tempom ako Bitcoin, pričom sa za posledných 24 hodín sa znížila o takmer 4%.  

Hoci neexistovali žiadne bezprostredné katalyzátory, ktoré by vysvetľovali prepad cien, tak napríklad aj zlato zaznamenalo v rovnakom období pokles o 1,57%, čo naznačuje, že poklesy BTC a zlata môžu spolu korelovať. Dňa 14. apríla sa americký Federálny rezervný systém priklonil k ďalšiemu zvýšeniu úrokových sadzieb o 25 bázických bodov, ktoré plánuje oznámiť na svojom májovom zasadnutí, čo posilnilo dolár a vytvorilo tlak na zlato a Bitcoin.

Táto správa obmedzila počas víkendu rastový trend trhu s kryptomenami a súčasný pokles zlata a Bitcoinu naznačuje, že trh sa pravdepodobne stále zahrnúť do ocenenie už teraz nadchádzajúce zvýšenie úrokových sadzieb.

Pokles cien na trhu s kryptomenami spôsobil za posledných 24 hodín likvidáciu v celkovej hodnote približne 250 miliónov USD, pričom podľa údajov spoločnosti Coinglass najväčší vplyv nato mal pokles ceny Bitcoinu, Etherea, Dogecoiun a XRP, ktorých cenový prepad predstavoval viac ako 40% zlikvidovanej sumy. Zvyšok likvidácií bol rozdelený naprieč celým trhom kryptomien.