VeChain spúšťa grant vo výške 1 milión dolárov

V rámci snahy prilákať vývojárov do svojho ekosystému NFT (eNFT) spustil VeChain grantový program vo výške 1 milión dolárov. Cieľom tejto iniciatívy je podporiť masové prijatie projektov NTF vytvorených na blockchaine VeChainThor.

V oficiálnom vyjadrení spoločnosti VeChain sa uvádza: „Na vybudovanie takého ekosystému potrebujeme toľko aplikácií a projektov, koľko len môžeme získať, vrátane trhovísk NFT, tokenových prepojení, aplikácií DeFi, nástrojov open-source a ďalších. Účinok viacerých nástrojov tak exponenciálne zvýši pokrok vo vývoji nášho ekosystému eNFT.“

Aby VeChain zabezpečila transparentnosť a rovnaké rozdelenie, tak obmedzila financovanie na grantový program na 30.000 dolárov na projekt.

Vývojári sa môžu prihlásiť prostredníctvom Github, ktorý poskytuje podrobnosti o konkrétnych kategóriách, ktoré majú prístup k grantu eNFT. Niektoré z kategórií zahŕňajú decentralizované aplikácie, integráciu peňaženiek, interoperabilitu, podnikové aplikácie, nástroje na vývoj a výskumné projekty.

Nezastupiteľné tokeny NFT (Non-Fungible-Token) sa javia ako najnovšia zlatá baňa. Okrem umelcov, ktorí tak predávajú svoje diela, sa spoločnosti  v kryptopriestore snažia nastúpiť do tejto oblasti trhu čo najskôr.