VeChain – migrácia mobilnej peňaženky VechainThor na VeWorld

Blockchain VeChain sa začiatkom roku 2024 pripravuje na spustenie ďalšej vývojovej fázy a keďže je nevyhnutné, aby základná infraštruktúra spĺňala potreby partnerov, komunít a vývojárov, tak bol odštartovaný vývoj novej užívateľsky prívetivej a prehľadnej peňaženky VeWorld pre interakciu s ekosystémom VeChain.

Od 31. decembra 2023 prejde teda mobilná peňaženka VechainThor len do režimu úložisko a je potrebné vykonať migráciou na novú peňaženku VeWorld https://www.veworld.net/, ktorú je možné stiahnuť ako pre IOS, tak aj pre Android mobilné zariadenia.

VechainThor bude teda preklopená len do režimu úložiska a začne proces hromadnej migrácie komunity do VeWorld. Dôležité je povedať, že extrakcia úložiska kľúčov zostáva dostupná aj po tom, čo peňaženka VechainThor prejde do režimu úložisko a vaše aktíva tým nebudú ohrozené.

S pridaním funcie dApp v priebehu nasledujúcich dvoch týždňov VeWorld technicky prekoná staršiu peňaženku VechainThor z hľadiska funkcií a môže sa pochváliť aj ďalšími novými funkciami, ako je brána na Coinbase fiat, vstavaný prehliadač NFT a mnoho ďalšieho.

Krypto peňaženky sú vo svojom zmysle len rozhraním, ktoré umožňuje používateľovi interagovať s digitálnymi aktívami uloženými na základnom blockchaine. Tieto interakcie sú povolené prostredníctvom súkromného kľúča spojeného s danou adresou. Tento súkromný kľúč môže byť reprezentovaný vo viacerých formách. Najčastejšie sú používané počiatočné frázy (angl. seed) alebo súbor úložiska kľúčov. Aby používatelia mohli spravovať svoje aktíva prostredníctvom inej peňaženky, tak „importujú“ svoje adresy pomocou súkromného kľúča. Toto im potom dáva plnú kontrolu nad digitálnymi aktívami spojenými s ich existujúcou adresou.

Proces je jednoduchý a jeho dokončenie trvá len niekoľko minút. Dôležité je, že používatelia NEMUSIA nikam posielať ani prenášať žiadne digitálne aktíva. Vaše tokeny zostávajú na rovnakej adrese v blockchaine. Po importovaní súkromného kľúča majú používatelia prístup ku všetkým aktívam ako predtým. Pôvodnú peňaženku VechainThor do novej VeWorld je možné importovať pomocou počiatočnej frázy (súbor 12 slov, ktoré sa vygenerujú pri prvom vytvorení peňaženky), súboru úložiska kľúčov (exportovateľný súbor zašifrovaný heslom, ktorý obsahuje súkromný kľúč danej adresy) alebo zariadenia Ledger.

Ak chcete napríklad importovať adresu pomocou počiatočnej frázy, napíšte 12 slovnú frázu peňaženky VechainThor do záložky „import wallet“ v peňaženke VeWorld (všetky slová by mali byť napísané malými písmenami a každé slovo by malo byť oddelené jednou medzerou), kliknete na importovať a vytvoríte si heslo a nová peňaženka VeWorld vám tak bude hneď k dispozícii.

Peňaženka VeWorld bola koncipovaná tak, aby sa stala hlavnou peňaženkou pre tvorcov dApp a správu digitálnych aktív v ekosystéme VeChain. Je ľahko upgradovateľná, jednoduchá, agilná a prehľadná. S 232.000 stiahnutiami k dnešnému dňu sa VeWorld rýchlo stáva de facto preferovanou peňaženkou pre používateľov ekosystému VeChain. Viac informácií o blockchaine VeChain získate na oficiálnej stránke https://www.vechain.org/