Veľryby presunuli z Binance Ethereum za 1,5 miliardy dolárov za 10 minút

Podľa analytických údajov spoločnosti CryptoQuant bolo dnes z Binance stiahnutých 527 459 ETH za desať minút. Je to niečo, čo dokážu utiahnuť iba finančné inštitúcie, alebo iné veľryby. Podľa CryptoQuant, je fiatová hodnota vybratého ETH viac než 1,5 miliardy dolárov. Aktuálne sa druhá najväčšia kryptomena, Ethereum, obchoduje podľa údajov spoločnosti CoinMarketCap za 2 865 dolárov.

Aktuálna cena kryptomeny Ethereum podľa CoinMarketCap je však stále o 34 percent menej, ako bolo dosiahnuté historické cenové maximum, ktoré bolo na cene 4 376 USD. Množstvo vybratých Ethereum mincí naznačuje, že by mohlo ísť o finančné inštitúcie, ktoré nakúpili cenový pokles ETH. Podľa komentárov to vypadá tak, že veľryby sa pripravujú na kompletný prechod Etherea na konsenzuálny protokol o dôkaze podielu (Proof of Stake), čo naznačuje, že tieto prostriedky môžu byť čoskoro uzamknuté v depozitnej zmluve ETH 2.0.

Pred niekoľkými hodinami Glassnode zverejnil graf, ktorý ukazuje, že množstvo kryptomeny Ethereum uzamknutého v depozitnej zmluve ETH 2.0 dosiahlo nové historické maximum 4 944 034 ETH, čo predstavuje celkovú sumu vo výške 14 284 023 286 dolárov.

Mnohí očakávajú, keďže Ethereum je stále hlboko pod svojím nedávnym maximom, že v blízkej budúcnosti raketa Etherea vyletí veľmi rýchlo a zdá sa, že veľryby kupujú čoraz viac ETH.