Veľryby a hodleri akumulujú ďalšie bitcoiny aj napriek prepadom

Kryptomeny zažili najprudšie prepady od júla 2021 a korigovali svoju cenu až o 52 %. Zatiaľ čo medvedí makroscenár je stále veľmi v hre, tak niektoré ďalšie on-chain kritické ukazovatele poukazujú nato, že dlhodobí investori zostávajú pokojní a naďalej hromadia bitcoiny za lepšiu nákupnú cenu.

Údaje analytickej spoločnosti IntoTheBlock klasifikovali všetky adresy, ktoré držia aktívum aspoň jeden rok s tým, že tieto adresy vo veľkej väčšine bitcoiny dokupujú a nepredávajú. Dlhodobí investori sú teda presvedčení, že bitcoin si časom svoju hodnotu zachová, alebo časom svoju hodnotu zvýši, čo je kľúčová charakteristika aktív s uchovateľnou hodnotou.

V prípade bitcoinu počet hodlerov neustále rástol bez ohľadu na volatilitu cien, čo znamená, že dlhodobí držitelia bitcoinov (hodleri) nezostali týmito poklesmi zaskočení.

Miera prijatia kryptomien zároveň vo svete rastie exponenciálnym tempom, a to napriek cenovým poklesom na trhoch. Ako sa trh stáva vyspelejším, tak stále viac používateľov naskakuje do krypto vlaku a zvyšuje globálnu mieru vlastníctva kryptomien. Podľa najnovšej správy od Crypto.com sme v súčasnosti na ceste k dosiahnutiu 1 miliardy používateľov kryptomien do konca roka 2022 za predpokladu udržania doterajšieho rastu adopcie, pričom viac ako polovica používateľov bude vlastniť bitcoiny, alebo časť bitcoinov.