Výrobca HW peňaženiek Ledger reagoval na kritiku komunity

Spoločnosť Ledger bude presadzovať transparentnosť otvoreného zdroja, aby rozptýlila obavy zo služby Ledger Recover. Vzhľadom na nedávne reakcie komunity na oznámenie služby Ledger Recover tím Ledger nedávno zorganizoval diskusiu na Twitteri, kde sa venoval otázkam a obavám a predstavil svoje plány na nápravu sporných otázok, ktoré vznikli ohľadom služby Ledger Recover.

Diskusia sa v tomto priestore točila okolo snahy o väčšiu transparentnosť vo forme otvoreného zdrojového kódu, overiteľnosti softvéru a lepšej komunikácie o cieľoch a funkciách produktu.

Generálny riaditeľ spoločnosti Ledger Pascal Gauthier zopakoval záväzok spoločnosti k bezpečnosti hardvérových peňaženiek. Gauthier povedal: „Chcem zopakovať skutočnosť, že čokoľvek Ledger urobí dnes, urobil včera, alebo urobí zajtra, tak produkt bude vždy čo najviac bezpečný, ako je to len možné a my v oblasti bezpečnosti nerobíme kompromisy."

Gauthier priznal, aké dôležité je pre používateľov Ledgeru jednoduché používanie, pričom sa neustále zameriava na vlastnú úschovu a zapojenie do rôznych kryptografických komunít. Vrcholom diskusie bolo, keď technologický riaditeľ spoločnosti Ledger Charles Guillemet poskytol komplexný prehľad plánu Ledger s otvoreným zdrojovým kódom v reakcii na požiadavky používateľov, aby spoločnosť zabezpečila väčšiu overiteľnosť a transparentnosť svojho kódu.

Guillemet priznal, že ho reakcie komunity prekvapili a poznamenal: „Jednou z hlavných otázok bolo, ako môžeme dôverovať kódu? A priamou odpoveďou je poskytnúť našim používateľom všetky nástroje a všetky informácie, aby si ich mohli overiť." Cieľom spoločnosti je otvoriť zdrojový kód protokolu Ledger Recover, čo umožní odborníkom na kryptografiu a bezpečnosť preskúmať ho. Okrem toho bude otvorený aj firmvér, ktorý implementuje funkciu Ledger Recover, pričom Guillemet uviedol, že je to požiadavka verejnosti pred uvoľnením funkcie.

Spoločnosť Ledger prijala rozhodnutie pozastaviť uvoľnenie svojej služby Ledger Recover, kým bude pracovať na refaktorovaní kódu, pričom uprednostní transparentnosť a overiteľnosť, aby vyriešila všetky obavy komunity.