Výrazný nárast sieťovej aktivity Ethereum (ETH).

Ethereum (ETH), druhá najväčšia kryptomena podľa trhovej kapitalizácie momentálne zaznamenáva výrazný nárast sieťovej aktivity. Podľa údajov z analytickej platformy Santiment, sieť Ethereum aktuálne zaznamenáva denne 484.000 jedinečných adries interagujúcich v sieti.

Táto metrika zobrazuje počet jedinečných používateľov v sieti Ethereum, čo odráža rastúci dopyt a užitočnosť siete. Veľký počet interagujúcich adries naznačuje, že čoraz viac používateľov odosiela a prijíma transakcie, nasadzuje a interaguje s inteligentnými zmluvami, zúčastňuje sa na decentralizovaných aplikáciách (dApps) a zapája sa do rôznych iných aktivít v sieti Ethereum. Podľa platformy Santiment sieť povzbudivo rastie, najmä čo sa týka počtu aktívnych adries. Táto zvýšená užitočnosť je základným pilierom, na ktorom následne odôvodnene stojí zvýšená trhová kapitalizácia ETH.

Rast siete Ethereum sa zhoduje aj s návratom ETH na cenu 2.345 USD. Ethereum sa vo včerajšej obchodnej seanse odrazilo na maximum 2.391 USD a potom kleslo mierne naspäť, pričom sa aktuálne obchoduje okolo cenovej úrovne 2.230 USD.

Santiment zdôraznil, že sieť Ethereum rastie denne o 28% rýchlejšie ako tomu bolo pred tromi mesiacmi. Okrem 484.000 jedinečných adries, ktoré každý deň interagujú so sieťou, sa každý deň vygeneruje 101.000 nových Ethereum adries.

Geoff Kendrick, vedúci FX Research, West and Digital Assets Research v Standard Chartered predpokladá, že SEC - Komisia pre cenné papiere a burzu USA umožní fondom obchodovaným na burze držať Ethereum už v máji 2024. Podľa výskumnej štúdie zverejnenej v utorok je konečným termínom pre agentúru na preskúmanie žiadostí VanEck a Ark 21Shares o ETF 23. máj 2024. Špekuluje sa, že za predpokladu naplnenia tohto pozitívneho sentimentu ohľadom Ethereum spotového ETF by mohla cena ETH vyskočiť až k úrovni 4.000 USD.