Výhľad bitcoinu na najbližšie obdobie.

Aj keď je bitcoin (BTC) opäť v režime obchodovania prevažne do strany, podobne ako väčšina ostatných aktív na trhu s kryptomenami, tak jeho budúcnosť má potenciál pre veľké zisky, najmä vzhľadom na nadchádzajúcu udalosť, ktorá príde v apríli 2024. To udalosťou je halving, čiže zníženie odmien ťažiarom o polovicu.

Na základe analýzy vzorov grafu bitcoinu zo dňa 4. októbra 2023 pseudonymný kryptomenový analytik Stockmoney Lizards predpovedá, že „pravdepodobne uvidíme začiatok býčieho trendu tesne pred halvingom“

1jpg

Pri vysvetľovaní zdôvodnenia expert vymenoval hlavné faktory, ktoré sú v hre pre tento scenár. Porovnával vzor bitcoinového obchodovania v korekčnom rozsahu, ktorý je podobný ako v rokoch 2019/2020. Graf oddelil dvoma trendovými čiarami (žltá oblasť, modrý rámček), kde je označená kĺzavá priemerná divergencia konvergencie (MACD) a konsolidácia (modrý rámček, dole) a jej posledný impulz signalizujúci pokus o prelomenie hornej línie cenového odporu.

Okrem toho, podľa minulosti má bitcoin pred sebou dva potenciálne veľmi vzostupné štvrťroky s dvomi hlavnými katalyzátormi. Prvým je halving a tým druhým je pravdepodobné schválenie spotového bitcoinového ETF, ktoré s veľkou pravdepodobnosťou prinesie to systému kryptomien množstvo nových peňazí, ktoré budú prúdiť do vnútra aj napriek všeobecnej makroekonomickej situácii.

Všeobecná situácia naznačuje, že mnohé krajiny, veľké inštitúcie a široké masy retailových investorov pomaly chápu, že fiat je odsúdený na zánik a bitcoin je odolný voči inflácii a to napriek všetkým negatívnym správam ako sú inflácia, úrokové sadzby, pohyby na akciových trhoch ako napríklad S&P 500 atď. Tieto faktory nakoniec vyženú podľa neho cenu  bitcoinu vyššie.

2png

Bitcoin sa momentálne hýbe okolo ceny  27.589 USD, čo predstavuje nárast o 0,44 % za posledných 24 hodín, 2,92% za predchádzajúcich sedem dní a rast o 6,6% za posledný mesiac.

Za zmienku tiež stojí, že krypto analytik CoinsKid si už skôr všimol, že bitcoin potreboval udržať úroveň cenovej podpory býčieho trhu na hladine 24.900 USD, čo postupne môže odraziť cenu bitcoinu k významnej cenovej úrovni odporu, ktorá sa nachádza pri cene 30.000 USD.

 

Toto nie je investičné poradenstvo.

Zdroj: Finbold