Univerzita v Cincinnati pridáva krypto do učebných osnov

Univerzita v Cincinnati so sídlom v štáte Ohio, začiatkom nového akademického roka spúšťa dva nové programy, ktoré budú zamerané na štúdium kryptomien a nových finančných technológií.  

Okrem spustenia dvoch nových kryptoprogramov pridáva univerzita aj výskumný a laboratórny priestor, ktorý bude venovaný partnerstvám v oblasti kryptomien. Kautz-Uible Cryptoeconomics Lab bude obsahovať aj vlastnú súpravu na ťažbu kryptomien.

Dekanka Marianne Lewis, PhD. sa k uvedenému faktu vyjadrila nasledovne: „Naši študenti získajú vedomosti a praktické vzdelanie v tejto novej oblasti finančnej technológie. Naučia sa, ako spravovať kryptomeny a rovnako tak pochopia, ako tieto digitálne aktíva ovplyvňujú našu ekonomiku. Okrem toho, že sa študenti veľa naučia, tak sa reálne zúčastnia aj na procese obchodovania s kryptomenami a rovnako tak získajú aj skúsenosti s prácou s blockchainom. Takáto skúsenosť je oveľa cennejšia a zmysluplnejšia, ako len učenie sa z učebnice. Vďaka tomuto programu sa Univerzita v Cincinnati, ako regionálny vzdelávací líder, zaradí medzi najlepšie a najpokrokovejšie univerzity v USA.“

Podobné programy a laboratóriá už existujú napríklad na Massachusetts Institute of Technology (MIT), alebo Stanford University.