Univerzita Lucian Blaga Sibiu umožní platby kryptomenami

Vo svete kryptomien je čoraz viac spoločností, firiem a verejných inštitúcií, ktoré umožňujú prijímať platby digitálnymi menami. Rumunská univerzita Lucian Blaga Sibiu sa stala prvou univerzitou v krajine, ktorá umožní platby kryptomenami. Univerzita plánuje zaviesť nový platobný systém, ktorý bude akceptovať kryptomeny a tým ponúkne alternatívny platobný systém pre viac ako 11.000 študentov univerzity. Študenti budú môcť platiť pomocou kryptomeny EGLD (Elrond). Univerzita následne môže previesť EGLD na Rumunskú národnú menu „LEU“.

Aby univerzita a partneri mohli používať kryptomenu v procese platieb, tak je v zmysle legislatívy potrebné, aby sa nákup a predaj kryptomien sledoval pomocou zavedených protokolov známych ako KYC a AML, ktoré slúžia proti praniu špinavých peňazí a na identifikáciu používateľov.  

Kryptomena EGLD, ktorú bude univerzita akceptovať,  je tokenom startupu Elrond, ktorý sa postupne rozrástol aj o absolventov univerzity v Transylvánii. Spoločnosť Elrond uviedla, že sa bude usilovať o nadviazanie ďalších strategických partnerstiev s ďalšími univerzitami.

Aktuálne hodnota denného obchodovania kryptomeny Elrond vzrástla o viac ako 13% a jej cena sa pohybuje na úrovni 224 dolárov.