UNICEF dostala dar v podobe bitcoinu od Huobi Charity Limited

Filantropická skupina spoločnosti Huobi, poprednej blockchainovej spoločnosti, sľúbila 1 milión dolárov organizácii UNICEF na podporu globálnych inovácií blockchainu, ktoré majú potenciál pomôcť deťom a mladým ľuďom po celom svete.

Spoločnosť Huobi Charity Limited v utorok oznámila, že na tento účel vyčlenila 1 milión dolárov v bitcoinoch (BTC) a vo fiat mene (USD). Prvá časť daru vo výške 350.000 dolárov bola odovzdaná v bitcoinoch, čo je vôbec prvý prípad, keď UNICEF dostala dar v podobe bitcoinu od akejkoľvek inštitúcie.

CryptoFund UNICEF obsahuje nový finančný nástroj, ktorý umožňuje spoločnosti prijímať, držať a vyplácať digitálne aktíva. Tak ako kryptofond, tak aj inovačný fond UNICEF poskytujú financovanie vo forme fiat mien a aj vo forme kryptomien pre startupy, ktorých výsledkom je pomoc deťom po celom svete.

Leon Li, zakladateľ a výkonný riaditeľ spoločnosti Huobi Group, v komentári k daru uviedol: „Sme nadšení z možnosti poskytnutia tohto daru pre UNICEF, a tým aj z možnosti integrácie blockchainových technológií do rôznych odvetví života.  Keďže sa zameriavame na budúcnosť, tak vnímame význam práce UNICEF a dôležitosť podpory pre uľahčenie života, rastu a rozvoja detí po celom svete.“