Tri dôvody prečo bude Ethereum pravdepodobne rásť.

Správa analytickej spoločnosti IntoTheBlock počíta s tým, že druhá najväčšia kryptomena Ethereum bude pravdepodobne stále ďalej rásť, aj keď je ETH momentálne v korekcii po dosiahnutí nového historického maxima nad 1.400 dolárov.

Uvádzame niekoľko dôvodov podľa, ktorých by sa tento predpoklad mal naplniť.

Decentralizované finančné aplikácie (DeFi) sú aplikácie, ktoré poskytujú finančné služby bez akýchkoľvek sprostredkovateľov. Mnohé z nich sa zaoberajú farmárčením „yield farming“ a požičiavaním svojich kryptomien ako kolaterál pre iné projekty a následným získavaním odmien.

Odvetvie DeFi sa v roku 2020 zmenilo na plnohodnotné, hoci prvé náznaky DeFi sa objavili skôr a existujú od roku 2017.

Väčšina DeFi projektov je postavená na Ethereu a najrozšírenejšia metóda monitorovania rastu DeFi sa nazýva Total Value Locked (TVL) - čo je celková suma USD vložená do inteligentných zmlúv, ktoré poháňajú aplikácie DeFi.

Pred rokom TVL predstavovala približne 840 miliónov dolárov. Pred pár dňami dosiahli nový vrchol a to až v sume ohromných 25 miliárd dolárov, č je 29-násobný nárast za 12 mesiacov.

Znamená to rýchly rast ekosystému. Príklady DeFi dapp sú napr. Compound a Uniswap.

Adopcia siete Ethereum rastie

Vďaka rastu DeFi projektom bol zaznamenaný nárast počtu transakcií na Ethereum sieti. Za posledných niekoľko dní bolo podľa správy evidovaných na Ethereu 1,17 milióna denných transakcií.

Uvedené tiež podnietilo nárast aktívnych peňaženiek ETH, a to v priemere 550.000 za deň - čo je stopercentný rast v porovnaní s januárom 2020.

Zmenšujúce sa množstvo ETH na burzách.

Toto je posledný aspekt, ktorý tím IntoTheBlock považuje za veľmi dôležitý pre pokračovanie exponenciálneho rastu ceny ETH, pretože množstvo ETH na burzách sa v poslednej dobe rýchlo znižuje.

Za posledný mesiac odišlo z centralizovaných kryptobúrz veľké množstvo ETH a bolo uložené do bezpečných peňaženiek.

Veľké množstvo ETH je uzavretých v DeFi aplikáciách a zároveň uzamknutých v stakingu pre zabezpečenie siete ETH 2.0. Dopyt po ETH však stále rastie

Skutočnosť, že 8. februára CME plánuje otvoriť futures kontrakty založené na ETH, je tiež pozitívna správa pre potenciál ETH v tomto roku naďalej rásť.