Trhová kapitalizácia kryptomien na novom historickom maxime

Celková trhová kapitalizácia všetkých krypto aktív dosiahla podľa CoinGecko rekordnú výšku 3 bilióny dolárov. Pozitívna dynamika trhu počas pondelňajšej rannej, ázijskej obchodnej seansy viedla k nárastu o 3,1 %, čo sa týka celkovej kapitalizácie krypto trhu.

Celková trhová kapitalizácia sa tak za posledných sedem dní zvýšila o 8,4 % a za posledných 30 dní o 25,5 %. Od začiatku roka 2021 vzrástla o neuveriteľných 284 % zo 775 miliárd dolárov, ktorú dosiahla 1. januára 2021.

Podľa uvedených údajov je krypto trh aktuálne väčší, ako najväčšia celosvetová spoločnosť podľa trhovej kapitalizácie, ktorou je Microsoft s cenovou úrovňou 2,5 bilióna dolárov. Je to však stále iba asi štvrtina veľkosti trhovej kapitalizácie zlata, ktorá predstavuje trhovú kapitalizáciu vo výške 11,5 bilióna dolárov.

Bitcoin, má aktuálnu trhovú kapitalizáciu približne 1,12 bilióna dolárov a trhový podiel 41,3 %, čo je približne rovnaká veľkosť, ako má spoločnosť Tesla. Trhová kapitalizácia je v súčasnosti len o niečo menšia, ako trhová kapitalizácia striebra, ktorá predstavuje 1,36 bilióna dolárov.

Kryptomena Ethereum má trhovú kapitalizáciu 560 miliárd dolárov a aktuálne je podľa týchto údajov väčšia, ako spoločnosť J.P.Morgan Chase, ktorá má trhovú kapitalizáciu vo výške 496 miliárd dolárov. Tretím najväčším krypto aktívom podľa trhovej kapitalizácie je Binance Coin s hodnotou 107 miliárd dolárov.