Trhová kapitalizácia kryptomien dosiahla v nedeľu 1,8 bilióna dolárov

Celková trhová kapitalizácia kryptomien dosiahla v nedeľu hodnotu 1,8 bilióna dolárov po tom, čo Bitcoin prvýkrát v histórii prekročil hranicu 60.000 dolárov za jeden bitcoin. Obchodovanie s kryptomenami v Ázii zažíva boom, pretože ako retailoví obchodníci, tak aj inštitucionálni obchodníci tlačia objemy obchodov na popredných ázijských digitálnych burzách na rekordne vysoké hodnoty.

Podľa posledných údajov zverejnených spoločnosťou CoinMarketCap celkový 24-hodinový objem obchodovania na popredných kryptoburzách v Južnej Kórei vrátane spoločností ako Bithumb, Coinone, UPbit a Korbit prekročil v nedeľu 14,6 miliárd dolárov, čo je viac ako objem obchodovania v Kórejskom Composite Stocke (KOSPI) na úrovni 14,5 miliárd dolárov.  Posledné údaje z Južnej Kórey ukazujú, že retailoví a inštitucionálni obchodníci sa v súčasnosti ďaleko viac zaujímajú o obchodovanie s kryptomenami ako o obchodovanie s akciami. 

Nedávny nárast objemu nastal po tom, čo Bitcoin, Ethereum, Binance Coin a Cardano zaznamenali cez víkend výrazné cenové rasty. V čase písania tohto článku sa trhová kapitalizácia kryptomien pohybuje na úrovni okolo 1,7 bilióna dolárov.

Najväčšie kryptomenové aktívum na svete Bitcoin má v súčasnosti väčšiu trhovú kapitalizáciu ako napríklad spoločnosť Facebook, Berkshire Hathaway, Tesla a Tencent. Bitcoin tak v súčasnosti s trhovou kapitalizáciu pomaly dobieha akcie spoločnosti Google, ktorá má v súčasnosti trhový strop takmer 1,4 bilióna dolárov.