Trhová kapitalizácia kryptomeny Ethereum ako Intel, Netflix alebo Toyota

48 hodín po stanovení nového maxima nad úrovňou 2.200 dolárov sa cena kryptomeny Ethereum naďalej zvyšovala. Druhá najväčšia kryptomena na svete a blockchainová platforma pre inteligentné zmluvy zaznamenala nové historické maximum, keď dosiahla hodnotu viac ako 2.500 dolárov.

Ethereum za posledných pár mesiacov zaznamenalo parabolický rast, ktorý bol podporený boomom DeFi sektoru a v neposlednom rade aj prudkým nárastom NFT aktív. Zároveň počas predchádzajúcich dní prebehol hardfork s názvom Berlín, ktorý obsahuje štyri návrhy pre vylepšenie Ethereum protokolu (EIP). Hardfork Berlín obsahuje vylepšenia, ktoré majú za úlohu znížiť náklady za transakcie, umožniť, aby transakcie boli spätne kompatibilné, vytváranie šablón pre budúce zložité transakcie s cieľom znížiť poplatky a pod.

S cenou vyššou ako 2.500 dolárov je trhová kapitalizácia Etherea viac ako 288 miliárd dolárov. Uvedená trhová kapitalizácia je porovnateľná s trhovými kapitalizáciami spoločností ako sú napríklad Intel, Toyota alebo Netflix.

Okrem Etherea významný rast a zisky dosiahli aj niektoré ďalšie top kryptomeny,  ako napríklad Uniswap, Aave, Synthetix, Binance Coin, Ripple a Cardano.