Trhová kapitalizácia Bitcoinu prekonala JPMorgan a Bank of America napriek krachu trhu

Bitcoin (BTC) zažil v roku 2022 zvýšený predajný tlak, čo je faktor, ktorý si vybral daň na hodnote všetkých aktív. Napriek rozšírenému odlevu kapitálu z Bitcoinu, zostáva jeho trhová kapitalizácia lepšia, ako viaceré vybrané tradičné akcie, ktoré sú nástrojmi hmotných aktív v reálnom svete.

K 18. októbru mal Bitcoin trhovú kapitalizáciu 374,78 miliardy dolárov, čím sa vlajková loď kryptomien stala 14. najhodnotnejšou triedou aktív na svete. Trhová kapitalizácia Bitcoinu je napríklad vyššia, ako hodnota maloobchodného reťazca Walmart (NYSE: WMT), ktorého trhová kapitalizácia predstavuje 363,93 miliardy dolárov.

Bitcoin tiež prekonal giganta sociálnych médií Meta Platforms (NASDAQ: FB) s trhovou kapitalizáciou 360,58 miliárd USD, JPMorgan (NYSE: JPM), ktorého aktuálna trhová kapitalizácia je 349,31 miliardy USD a tak isto aj Bank of America (NYSE: BAC), ktorá je na 31. mieste s trhovou kapitalizáciou 278,82 miliardy USD. Je zaujímavé sledovať, že priaznivci Bitcoinu, považujú Bitcoin naďalej za digitálne zlato a to napriek tomu, že v trhovej kapitalizácii za zlatom Bitcoin ďaleko zaostáva, keďže trhová kapitalizácia zlata je 10,942 bilióna dolárov. Zlato tak naďalej zostáva číslom jeden v rebríčku trhovej kapitalizácie.

Aktuálny kompletný zoznam spoločností podľa trhovej kapitalizácie môžete nájsť na:

https://companiesmarketcap.com/assets-by-market-cap/