Trh s kryptomenami by mohol dosiahnuť 2 bilióny USD.

Správa poradenskej spoločnosti Aite Group uviedla, že celková trhová kapitalizácia všetkých kryptomien by mohla dosiahnuť 2 bilióny dolárov.

Správa založená na rozhovoroch s 25 účastníkmi inštitucionálneho trhu uvádza, že trhová kapitalizácia všetkých kryptomien by mohla dosiahnuť 2 bilióny dolárov, ak by na trh vstúpilo viac inštitucionálnych hráčov. Tí by na trh vstúpili, ak by existovala rozvinutejšia trhová infraštruktúra a menej bezpečnostných rizík.

Ako pre CoinTelegraph informuje šéf obchodného rozvoja spoločnosti eToro, Tomer Niv, tak v minulom roku mnoho „inštitucionálnych investorov“ (ako sú banky, tradiční správcovia aktív, dôchodkové a penzijné fondy) začalo buď do kryptomeny investovať, alebo to veľmi vážne zvažuje. Niektorí dokonca hovorili o kryptomenách ako triede aktív pre zabezpečenie proti inflácii.

Niv poznamenal, že rozšírením podmienok a uľahčením väčšej dostupnosti, kryptomeny dosiahnu trhovú kapitalizáciu 2 bilióny dolárov a viac. Ďalej uviedol, že je potrebné urobiť viac „z hľadiska trhovej infraštruktúry, aby sa táto skupina investorov cítila pohodlne pri vstupe do krypto ekosystému“. Dodal, že je veľmi zaujímavé a povzbudivé vidieť, že „ďalšia fáza vývoja kryptopriemyslu prebieha so stále väčšou účasťou inštitúcií“.