Tokenizácia na Tangle s IOTA Digital Assets

IOTA Digital Assets je nový rámec, ktorý prinesie významnú aktualizáciu v sieti IOTA. Bude ponúkať súbor nových nástrojov a funkcií, ktoré rozširujú možnosti použitia siete IOTA.

Tokenizácia je najvýznamnejšiou časťou, ktorá bude vývojárom k dispozícii v rámci IOTA Digital Assets. Tokenizácia umožňuje prevádzať akékoľvek fyzické alebo digitálne aktíva na prenosné tokeny.

Niektoré zo základných prípadov použitia sú napríklad bezproblémové mikroplatby, nemenné a overiteľné údaje, decentralizované a zvrchované identity, inteligentné zmluvy a pod.

IOTA Digital Assets ponúka všetky základné nástroje, knižnice a služby, ktoré umožňujú previesť akýkoľvek majetok na token v rámci siete IOTA.

Podľa tlačovej správy, IOTA Digital Assets tým vytvára základy pre bezstarostné, škálovateľné a zabezpečené digitálne aktíva, ktoré budú fungovať na platforme IOTA Tangle. Všetky tokenizované aktíva v rámci rámca IOTA Digital Assets budú využívať rovnakú úroveň zabezpečenia, škálovateľnosti a budú bez poplatkov rovnako ako natívny token IOTA. Vďaka tomu budú digitálne aktíva v IOTA jedným z najrobustnejších a najškálovateľnejších v krypto priemysle a povedie to k prudkému rastu ekonomickej hodnoty, ktorá je zabezpečená a obchodovaná v sieti IOTA.

IOTA tak ponúkne rôzne prípady použitia pre tokenizáciu aktív pre jednotlivcov a podniky. Tokenizované aktíva môžu využívať sieť IOTA na prenos údajov, hodnoty a pracovať rýchlym spôsobom.

Okrem uvedeného bude na IOTA k dispozícii množstvo nových aplikácií, ako napríklad peňaženky s viacerými aktívami, s možnosťami výmeny medzi reťazcami (cross-chain swap). NFT projekty sú ďalšou príležitosti, ktorá bude fungovať v IOTA sieti v rámci digitálnych aktív.

IOTA Foundation zároveň oznámila strategické partnerstvo s Curv Custody so zameraním na rozšírenie tokenového ekosystému IOTA, čo prinesie viac možností použitia IOTA v DeFi sektore.

Každá aplikácia, ktorá používa Curv na poskytovanie možností úschovy, bude schopná podporovať token IOTA. Znamená to, že decentralizované burzy a platformy DeFi ako Celsius, Stakehound, Staked.Us a Genesis Trading budú podporovať IOTA.