Tether poskytuje FBI prístup ku svojej platforme .

V novom liste adresovanom senátorke Cynthii Lummisovej a zástupcovi Jamesovi Frenchovi Hillovi, uviedol výkonný riaditeľ Tetheru Paolo Ardoino, že emitent stablecoinu Tether (USDT) povoľuje prístup na svoju platformu Federálnemu úradu pre vyšetrovanie (FBI).

Paolo Ardoino vo vyjadrení uviedol: „Tether naďalej zohráva kľúčovú úlohu pri pomoci presadzovania práva. Ako nedávno zdôraznilo Ministerstvo spravodlivosti USA, naša práca pomohla zmariť zlých hráčov na kryptotrhu a pomôcť tak obetiam zotaviť sa z nepríjemných strát a situácií.“

Tether nedávno začlenil tajnú službu Spojených štátov do svojej platformy a teraz robí to isté s Federálnym úradom pre vyšetrovanie (FBI). Tieto strategické vzťahy majú podľa vyjadrenia posilniť záväzok Tethru podporovať presadzovanie práva v boji proti nekalým činnostiam a prispievať tiež k vymáhaniu finančných prostriedkov.

V liste Ardoino vysvetľuje, ako sa Tether spojil s Úradom pre kontrolu zahraničných aktív (OFAC), aby zmrazil peňaženky na vládnom zozname špeciálne určených štátnych príslušníkov a blokovaných osôb SDN (Specially Designated Nationals And Blocked Persons List).

Adorfino povedal: „Naše zosúladenie so zoznamom SDN a OFAC je proaktívnym postojom k bezpečnosti, a nie iba opatrením na dodržiavanie predpisov. Rozšírením kontroly sankcií na sekundárny trh vytvárame precedens v tomto odvetví, ktorý vedie k prezieravosti a ostražitosti. Táto politika je jednoduchá a účinná. Zmrazujeme peňaženky spojené so zoznamom SDN. Toto strategické rozhodnutie je definitívnym krokom navrhnutým na ochranu našich používateľov a integrity ekosystému stablecoinov. Tether je vďačný za príležitosť pomôcť riešiť obavy, ktoré vzniesli zákonodarcovia USA. Sme odhodlaní pokračovať v úzkej spolupráci s orgánmi činnými v trestnom konaní v USA a na celom svete. Tether sa snaží byť prvotriednym partnerom USA a chce naďalej pomáhať presadzovať právo a globálne rozširovať hegemóniu dolára.“