Tesla investovala 1,5 miliardy dolárov do bitcoinu

Spoločnosť Tesla patriaca Elonovi Muskovi, prihláškou na burze SEC odhalila, že v januári investovala 1,5 miliardy dolárov do bitcoinu.

Keď správy o nákupe prenikli navonok, tak cena bitcoinu náhle stúpla na viac ako 43.000 dolárov a v súčasnosti sa obchoduje na svojich nových historických maximách takmer 43.470 dolárov.

Okrem investícií do bitcoinu Tesla tiež odhalila, že bude z času na čas investovať aj do digitálnych aktív a v blízkej budúcnosti by mohla otvoriť svoje brány platbám v bitcoinoch. Ako znelo oficiálne vyjadrenie: „V januári 2021 sme aktualizovali našu investičnú politiku, aby sme boli flexibilnejší pri ďalšej diverzifikácii a maximalizácii výnosov. V rámci tejto politiky, ktorú náležite schválil výbor pre audit našej správnej rady, môžeme časť hotovosti investovať do alternatívnych aktív, vrátane digitálnych aktív, zlata, fondov obchodujúcich so zlatom a pod. Na základe tejto politiky sme investovali 1,5 miliárdy dolárov na nákup bitcoinov. Očakávame, že v blízkej budúcnosti začneme prijímať bitcoiny ako formu platby za naše produkty, a to v súlade s platnými zákonmi, aj keď možno spočiatku v obmedzenom rozsahu.“