Telekomunikačná značka Telefonica vstupuje do priestoru kryptomien a Web3

Najväčšia španielska telekomunikačná značka Telefónica sa ponorila do priestoru Web3. Telefónica spustila možnosti platieb prostredníctvom kryptomien, ako je napríklad Bitcoin (BTC), Etheremu (ETH) USD Coin, či ďalších kryptomien.

Spoločnosť so sídlom v Madride integrovala túto funkciu do svojho online technologického obchodu s názvom „Tu“ https://www.tu.com/. Funkcionalitu platieb pre spoločnosť Telefonica zabezpečuje renomovaná španielska kryptomenová burza Bit2Me. Prostredníctvom tejto spolupráce bude Telefónica môcť prijímať kryptotokeny a mince výmenou za svoje technologické produkty a služby. Telefónica prezentovala túto integráciu počas svojho štvrtkového podujatia Metaverse Day.

Telefonica tak naďalej pokračuje v skúmaní možností Metaverse a Web3 priestoru. Začiatkom tohto týždňa spoločnosť tiež oznámila svoje partnerstvo so softvérovou spoločnosťou Qualcomm Technologies.

Výkonný riaditeľ spoločnosti Telefonica Daniel Hernandez uviedol, že cieľom partnerstva so spoločnosťou Qualcomm je pripraviť sa na budúcnosť. Qualcomm Technologies pomôže Telefónice pri budovaní infraštruktúry tak, aby mala náskok pred konkurenciou. Spoločnosť plánuje ponúknuť svojim zákazníkom nové inovatívne služby, pričom cieľom tejto spolupráce je zefektívnenie rozvoja v oblasti Metaverse a celého ekosystému rozšírenej reality. Súčasťou tohto plánu je aj jej najnovší krok a tým je prijímanie kryptoplatieb. Telefónica na podujatí tiež predstavila správu o sociálnych a etických výzvach v oblasti metaverse. Spoločnosť diskutovala o budúcom potenciáli vznikajúceho konceptu a zároveň diskutovala aj o negatívach tohto sektora. Okrem toho spoločnosť stanovila body na zmiernenie sociálnych a etických rizík v tomto rozvíjajúcom sa odvetví. 

Telefónica sa v posledných rokoch snaží vyhovieť novým požiadavkám a novým technológiám a preto vytvorila v týchto oblastiach nové partnerstvá, prostredníctvom ktorých dokáže zvýšiť svoj podiel na trhu a dosiahnuť vyššiu efektivitu práce. Najnovšia integrácia kryptoplatieb pomôže spoločnosti urobiť rázny krok vpred pri dosahovaní svojich cieľov.