Takmer milión adries už vlastní aspoň 1BTC

Bitcoin (BTC) zaznamenáva od začiatku roka pôsobivý 70% nárast ceny a rovnako tak zaznamenáva aj zaujímavý nárast, čo sa týka počtu držiteľov aspoň 1BTC. Na základe zverejnených údajov analytickej platformy LookIntoBitcoin dosiahol počet kryptopeňaženiek, ktoré držia aspoň jeden Bitcoin, nové historické maximum (ATH), keď sa ich počet priblížil k hladine jeden milión držiteľov. Podľa zverejnených informácií a grafu, ktoré 9. apríla zdieľala kryptoanalytická platforma Santiment, celkový počet držiteľov Bitcoinu zároveň rastie najrýchlejším tempom od začiatku roka 2021.

POcet BTC adriesjpg

Z údajov vyplýva, že celkový počet adries, ktoré držia nejaké množstvo Bitcoinu, dosiahol za posledných niekoľko dní 46,16 milióna, pričom tento vývoj sa podobá vývoju, ktorý tu bol od januára 2021 do apríla 2021, keď Bitcoin dosahoval doposiaľ svoje najvyššie cenové úrovne. Je potrebné teda doplniť, že v súčasnosti je cena Bitcoinu o viac ako 55 % nižšia, ako začiatkom roka 2021.

Špekuluje sa, že počet nárastu Bitcoinových kryptopeňaženiek, by mohol byť čiastočne spôsobený aj prezidentskou kandidatúrou demokrata a právnika v oblasti životného prostredia Roberta F. Kennedyho mladšieho, ktorý predtým varoval pred možným nebezpečenstvom digitálnych mien centrálnych bánk (CBDC).

Bitcoin sa aktuálne podľa údajov CoinMarketCap obchoduje za 28.490 USD a ziskovosťou v prvom štvrťroku 2023 prekonal všetkých päť hlavných indexov.