Systém DeFi (decentralizovaných financií) bude využívať viac ako 100 miliónov ľudí na rozvíjajúcom sa trhu Afriky – povedal čelný predstaviteľ Cardano Charles Hoskinson.

Riaditeľ spoločnosti IOHK a zakladateľ Cardano Charles Hoskinson vo svojom príspevku pre Cointelegraph povedal, že vidí veľkú perspektívu využitia DeFi projektov, ktoré sa v súčasnosti stavajú najmä na blockchaine Ethereum, najmä na africkom kontinente. Ako povedal, pevne verí, že okrem platformy Ethereum, dôležitú úlohu v tomto aspekte zohrá aj Cardano. Hoskinson vo svojom rozhovore uviedol, že Cardano má už teraz rozbehnuté viaceré partnerstvá. Afriku v tejto oblasti preto vníma ako mimoriadne dôležitú a zaujímavú tým, že nečelí veľkému regulačnému prostrediu, ako tomu je vo vyspelých západných krajinách. Podľa neho priestor, ktorý poskytujú rozvojové krajiny, je ďaleko flexibilnejší a rýchlejší pre adopciu inovácií kryptomien. Ako ďalej uviedol, neexistuje tam žiadny starý centrálny skostnatelý finančný systém, ktorý by bol dominantný a všetko kontroloval ako napr. JP Morgane Chase“. Prechod týchto rozvojových krajín na systém DeFi a kryptomien umožní najchudobnejším ľuďom na svete budovať si vlastné bohatstvo, ktoré si budú schopní chrániť. „Pre tento účel sme vybudovali Cardano“ uviedol Charles Hoskinson na záver.

Cardano je inteligentná blockchainová platforma, ktorej cieľom je konkurovať podobným platformám, ako sú napríklad Ethereum, Tezos, EOS, prostredníctvom modulárnejšieho vrstveného protokolu, ktorý beží na konsenzuálnom algoritme proof-of-stake s názvom Ouroboros. Jej token ADA nesie meno po prvej programátorke a matematičke Ada Lovelace. Identifikuje sa ako blockchainový a kryptomenový systém tretej generácie.