Suze Orman: "milujem Bitcoin"

Bitcoin (BTC) klesol vo štvrtok takmer o 5% uprostred konsolidačného výpredaja.

Bitcoin však napriek tomu tento rok vzrástol takmer o 64%, čo je pravdepodobne čiastočne podporené veľkými a významnými nákupmi od spoločností ako Tesla, či digitálnej platobnej spoločnosti Square.

V rozhovore, ktorý sa uskutočnil v stredu, vyznala „guru pre osobné financie“ Suze Ormanová svoju „lásku“ ku kryptomene bitcoin.

Suze Orman je americkou finančnou poradkyňou, autorkou bestsellerov o osobných financiách zverejnených v New York Times, dvakrát bola uvedená v zozname top 100 vplyvných ľudí v časopise Time 100, získala dve ceny Emmy. Svoju kariéru začala v Merrill Lynch v 80. rokoch a krátko nato založila svoju vlastnú poradenskú firmu. V roku 1987 založila finančnú skupinu Suze Orman. Jej práca finančného poradcu si získala uznanie a v uvádzala „The Suze Orman Show“, ktorá prebiehala na stanici CNBC od roku 2002 do roku 2015. Napísala desiatky kníh a teraz vedie podcast „Ženy a peniaze“.

Suze Orman hovorila so šéfredaktorom Yahoo Finance Andy Serwerom v epizóde „Influencers with Andy Serwer“, v týždennej sérii rozhovorov s lídrami v oblasti obchodu, politiky a zábavy. V rozhovore zdôraznila silu bitcoinu ako investičného nástroja, ale kritizovala ho ako alternatívu k fiat mene a dodala, že kryptomena je „riskantná“ a jej investori by mali byť pripravení prísť o svoje peniaze. V rozhovore však povedala: "milujem Bitcoin. Páči sa mi jeho univerzálnosť. Páči sa mi ako možná náhrada za zlato a ako investícia.“