Summit 2021 - Cardano oznámilo ďalšie zaujímavé partnerstvá

Cardano summit, ktorý sa konal v dňoch 25. - 26. septembra 2021, zahŕňal stretnutia na šiestich miestach po celom svete zároveň. Konkrétne šlo o mestá Londýn, Miami, Berlín, Kapské Mesto, Wyoming a New York. Summit bol kombináciou virtuálnej a skutočnej interakcie, vrátane limitovaných edícií NFT a oznámenia nových partnerstiev Cardano. Delegáti, ktorí sa zúčastnili virtuálne, mohli používať najnovšiu technológiu, ktorá zahŕňala sociálne siete, video konferencie a rôzne ďalšie interaktívne funkcie. Na summite americká telekomunikačná spoločnosť Dish Network, ktorá patrí do zoznamu Fortune 250, uzavrela dohodu so spoločnosťou IOHK, ktorá stojí za vývojom Cardano, s cieľom vybudovať služby na blockchaine Cardano. Charles Hoskinson, zakladateľ Cardano k oznámeniu uviedol, že základná obchodná štruktúra telekomunikačného priestoru je „veľmi skostnatená“ a verí, že práve blockchain je schopný revolúcie aj v telekomunikačnom priestore. Charles Hoskinson na summite Cardano zároveň informoval, že na riešení spolupráce spoločne pracovali celé mesiace. Predstavitelia oboch spoločností si myslia, že v porovnaní so súčasnými štandardami bude spolupráca v konečnom dôsledku veľmi inovatívna, ale aj bezpečná a vhodná pre zákazníkov a regulačné orgány v tomto odvetví.

Spoločnosť IOHK na summite tiež oznámila, že nadviazala partnerstvo so spoločnosťou Chainlink, za účelom využitia oracle údajov pre Cardano. Strait Brands, austrálska spoločnosť pôsobiaca v oblasti luxusných liehovín, oznámila, že na správu svojho dodávateľského reťazca bude používať autentifikačné riešenie „Atala SCAN“, ktoré je riešením Cardano.

Na sieť Cardano tiež vstupuje nový DeFi stablecoin spoločnosti Coti, ktorá v minulosti spolupracovala s „Cardano stablecoin hubom Ardana“, aby priniesla decentralizované platby stablecoinami do AdaPay.

Coti, poskytovateľ platobnej brány Cardano bude oficiálnym vydavateľom nového stablecoinu „Djed“, ktorý bude zameraný na decentralizované financie pre sieť Cardano. Nový stablecoin bude založený na algoritmickom dizajne, ktorý bude využívať inteligentné zmluvy na zaistenie cenovej stability a poskytne nástroje pre DeFi transakcie. Stablecoin je určený na platenie transakčných poplatkov v sieti Cardano, aby sa zabránilo „nestálym a premršteným poplatkom za prevody“ a aby boli transakčné náklady „predvídateľnejšie“. Podľa Hoskinsona by stablecoin Djed mohol v krypto priemysle zmeniť hru, pretože oslovuje „úplne nové publikum“ v čase, keď krypto priemysel zažíva astronomický nárast. Stablecoin bude podporovať viac ako 30 fiat mien.

Podľa oznámenia na summite sa bude Cardano používať v rámci rozvoja bankových a finančných služieb na Filipínach a UBX je prvý finančný regulovaný subjekt na svete, ktorý bude prevádzkovať vlastný Cardano „staking pool“. UBX je fintech a zároveň fond finančných prostriedkov vyčlenených z Union Banky, ktorá spustila vlastný verejný „staking pool“ na blockchaine Cardano. Ďalším oznámeným partnerstvom je spolupráca so spoločnosťou Veritree, čo je spoločnosť, ktorá používa blockchain na poskytovanie spoľahlivej a transparentnej integrovanej platformy na správu výsadby zelene. Ich hlavným cieľom je podporovať celosvetové iniciatívy obnovy organizácií zaoberajúcich sa výsadbou stromov.

Cardano Foundation oznámila partnerstvo s Esport gigantom, spoločnosťou Rival. Rival je prvá obchodná platforma svojho druhu, ktorá umožňuje spoločnostiam využívať výhody herného priemyslu.

Vďaka svojej patentovanej technológii spoločnosť Rival integruje športové tímy a mediálne aktíva do rozsiahleho herného publika na celom svete. Cardano bude v rámci tohto partnerstva pre spoločnosť Rival poskytovať NFT trhy, stratégie odmeňovania fanúšikov a podobne. Medzi klientov spoločnosti Rival patria napríklad Seattle Seahawks (NFL), Detroit Pistons (NBA), Aston Villa z anglickej Premier League (EPL). Spoločnosť Cardano v rámci partnerstiev tiež oznámila svoju podporu pre AID tech. Jedná sa o spoločnosť, ktorá používa blockchain na poskytovanie riešení založených na identite pre financie, platby a poistenie.

Všetky tieto oznámenia sú zaujímavým prísľubom pre rozvoj ekosystému Cardano do budúcnosti.