Stellar (XLM) stojí pred kľúčovou aktualizáciou

Od 1. júna 2021 budú môcť validátori kryptomeny Stellar (XLM) hlasovať o najdôležitejšej aktualizácii protokolu, pred ktorou stojí XLM za posledný mesiac. Podľa oficiálneho oznámenia Stellar Development Foundation, má aktualizácia „Stellar Protocol 17“ predstaviť novú funkciu, ktorá otvára nové možnosti vydávania regulovaných aktív v sieti Stellar.

Ak bude aktualizácia schválená, tak sa zaktivuje mechanizmus spätného získania aktív, ktorý zvýši schopnosť spoločnosti Stellar dodržiavať regulačné požiadavky významných jurisdikcií. Do mechanizmu protokolu bude nasadený nový príznak účtu, nový znak dôveryhodnosti, príznaky nárokovateľného zostatku a nové operácie, ktoré umožnia eminentom napríklad označiť svoje aktíva, reagovať na regulačné požiadavky a umožniť overeným osobám vymáhať aktíva v prípade kľúčových strát a podobne. Vývojári Stellar (XLM) zdôrazňujú, že táto aktualizácia nemá vplyv na existujúce zostatky a účty. Na aktiváciu nových funkcií bude musieť emitent výslovne označiť svoje aktíva, ako povolené aktíva s mechanizmom spätného získania.

Stellar (XLM) chce tiež priniesť možnosť, že s implementovaným Asset Clawback budú emitenti schopní tokenizovať fondy, dlhopisy, či akcie a integrovať regulované finančné služby do celého ekosystému Stellar (XLM).