STAKENET - Lightning DEX

Vývojový tím X9 Developers a ich úspešný projekt predstavuje začiatok nového a vylepšeného spôsobu obchodovania s kryptomenami. X9 Developers stojí za vôbec prvým Lightning DEX a je prvým, kto dosiahol „non-client Lightning Swap“ z BTC na USDT na decentralizovaných burzách s užívateľským rozhraním podobným centralizovaným burzám.

Prvýkrát v histórii tak budú môcť bežní používatelia okamžite obchodovať alebo vymieňať kryptomeny s nízkymi poplatkami v obchodných pároch, ako sú BTC / USDT, ETH / USDT, BTC / ETH a mnohé ďalšie a to v plne decentralizovanom prostredí s rozhraním pro-trader, ktorý poznáme z centralizovaných búrz, ale aj prostredníctvom swapov (na jedno kliknutie) v štýle Uniswap.

Vývojový tím aktuálne pripravuje obchodných robotov na záťažový test.

Vytvorenie tejto vysoko škálovateľnej platformy ponúka nový veľmi vysoký štandard. Vďaka tomu budú mať obchodníci prístup k novej platforme, ktorá nevyžaduje prihlásenie alebo KYC. Platforma nemá žiadne limity ani šialene vysoké poplatky. Používatelia, ktorí sú držiteľmi BTC, ho môžu vymeniť za ETH alebo USDT (mimo blockchain) bez poplatkov.

Nový protokol nazvaný Vector, dokáže byť zároveň kompatibilný s EVM, ako sú Binance Smart Chain, Ethereum Classic, TOMO Chain a ďalšie. Stakenet vytvoril skutočný DEX novej generácie, ktorý rieši mnohé problémy, ktoré v súčasnosti trápia priemysel DEX, najmä však neustále rastúce náklady a časy transakcií.