Stablecorp spúšťa QCAD Stablecoin na Algorand Blockchaine.

Prvý digitálny stablecoin kanadský dolár si pripravuje pôdu pre progresívne riešenia a nastavenia, B2B transakcie a platobnú infraštruktúru v rastúcom Kanadskom krypto ekosystéme.

10.decembra 2020 spoločnosť Stablecorp, ktorá stojí za vydávaním a riadením QCAD (Stablecoin Kanadského dolára), oznámila partnerstvo s Algorand, ktorá je jednou z popredných sietí v oblasti škálovania, bezpečnosti a decentralizovanej siete s cieľom spustiť digitálne aktíva v blockchain sieti Algorand. Stablecorp získal grant prostredníctvom ktorého bude spolupráca pokračovať rozšírenie stablecoinu krytého FIAT  menou inou ako USD.

QCAD je prvý plne kompatibilný trhový kanadský stablecoin, ktorý v súčasnej dobe podporuje viac ako 22 rôznych ekosystémových partnerov, vrátane búrz, správcov, poskytovateľov platieb, DEX a ďalších. Po prvom spustení QCAD na sieti Ethereum sa spoločnosti Stablerorp v spolopráci s Algorand otvárajú nové možnosti pre ďalšie mainstreamové využitia, ktoré si vyžadujú vyššie a rýchlejšie transakčné rýchlosti. Ako uviedol Jean Deagagne, generálny riaditeľ spoločnosti Stablecorp, Veríme, že využitie blockchain siete Algorand a jeho rastúci ekosystém nám pomôžu preskúmať a rozšíriť zákaznícke implementácie v oblasti spotrebiteľov. Algorand poskytuje okamžité potvrdenie, mikroplatby a automatickú podporu peňaženiek pre novo podporovaný QCAD token. Okrem toho táto implementácia v Algorande predstavuje mílnik, ktorý umožní prvý FX syntetický obchodný pár medzi „US Dollar Stablecoinom a Canadian Dollar Stablecoinom“ na blockchainovej sieti Algorand.

Algorand poskytuje technológiu, ktorá umožní prosperujúcim ekonomikám v budúcnosti odstrániť akékoľvek „trenie“ z akejkoľvek výmeny hodnoty. Algorand je jedinečne navrhnutý tak, aby pokrýval globálny rozsah, mal dostatočne veľkú rýchlosť a bezpečnosť, čo z neho robí optimálnu platformu pre veľký objem stablecoinov. Algoritmus blockchainu „Permissionless, Pure Proof of Stake“ nielen uľahčuje škálovateľnosť potrebnú pre stabilný objem transakcií s vysokým objemom, ale tiež poskytuje zaručenú konečnosť transakcie, čím vytvára vysokú úroveň dôvery pre všetky strany zapojené do týchto transakcií. Spoločnosť Algorand Inc. Vytvorila prvý otvorený blockchainový protokol s otvoreným prístupom na svete, ktorý je bez povolení a ktorý je určený pre budúcu generáciu finančných produktov.