Spor Rippl vs SEC smeruje do finále

Už sú to tri roky, čo americká komisia pre cenné papiere a burzu zažalovala Ripple za porušenie zákona o cenných papieroch a proces teraz smerujeme do záverečnej fázy tohto prelomového súdneho sporu. Celá krypto komunita teraz čaká na 22. marec, kedy sa začnú riešiť opravné prostriedky. V tento deň SEC poskytne opravný prostriedok k svojmu úvodnému návrhu žaloby a Ripple bude mať jeden mesiac na svoju odpoveď, ktorú musí doručiť do 22. apríla. O dva týždne neskôr, 6. mája, dostane SEC poslednú príležitosť na odpoveď voči odporu, ktorý môže predložiť Ripple.  

Posledné kolo zúčtovania sa teda o chvíľu rozbehne v plnom prúde a bude zaujímavé sledovať, ktor túto bitku vyhrá. Zatiaľ stále nie je jasné, kedy bude finálny rozsudok vynesený.

Väčšina právnych expertov verí, že Ripple má veľkú šancu zvíťaziť. Táto blockchainová platobná spoločnosť vyhrala v minulom roku na súde kritické bitky proti SEC. Triumfy spoločnosti Ripple boli zaznamenané v správe z 13. marca fóra Harvardskej právnickej fakulty o správe a riadení spoločností, v ktorej sa uvádza: „V roku 2023 utrpela SEC veľkú porážku v spore s Ripple, v ktorej sudca okresného súdu rozhodol, že predaj XRP spoločnosťou Ripple kupujúcim na burzách digitálnych aktív nepredstavuje ponuku alebo predaj cenných papierov.“

XRP sa v čase tlače obchoduje za 0,6584 USD, čo je pokles o 4,2% za posledných 24 hodín. Ripple patrí podľa trhovej kapitalizácie stále medzi TOP 10 kryptomien.

Medzitým komunita XRP stále pokračuje vo vývoji a dosahovaní svojich míľnikov. Tým najnovším je Coreum XRPL Bridge, ktorý spája XRP Ledger so sieťou Cosmos a virtuálnym Ethereum strojom (EVM). Tento most umožní XRP bezproblémový pohyb medzi niektorými najväčšími ekosystémami a držitelia XRP tak budú môcť ťažiť z užitočnosti tohto mosta, pretože im umožní využiť príležitosti v DeFi, NFT aj mimo ich ekosystému.