Spolupráca medzi IOTA a Jaguar Land Rover je naďalej veľmi aktívna.

Podľa Mata Yargera, vedúceho oddelenia pre mobilitu a automobilový priemysel v IOTA Foundation, spolupráca medzi IOTA a Jaguar Land Rover je veľmi aktívna.

Vo svojom vyjadrení povedal, že v priebehu 1Q a 2Q roku 2021 dôjde k významným aktualizáciám.

Oznámil, že verejná distribuovaná kniha (DLT) IOTA oznámila spustenie IOTA Access, open-source framework. Príkladom realizácie je napríklad schopnosť majiteľa automobilu niekomu umožniť vzdialený prístup a používanie jeho automobilu.

Použitie nového systému sa neobmedzuje len na automobily, ale funguje aj s akýmkoľvek iným zdrojom IoT, ako sú napríklad zabudované snímače alebo inteligentné zámky. IOTA predtým spolupracovala so spoločnosťou Jaguar Land Rover na projekte inteligentnej peňaženky IoT. Partnermi tohto projektu sú napríklad aj spoločnosti STMicroelectronics, NTT DATA Romania, RIDDLE & CODE a mnoho ďalších. IOTA je populárna platforma internetu vecí (IoT) založená na technológii distribuovanej knihy (DLT), ktorá sa rozrástla do veľkého rozsahu, ale hlavným cieľom je vytvoriť chrbticu a protokol pre IoT, pre strojovú a dátovú ekonomiku - sieť na výmenu hodnôt a údajov medzi ľuďmi a strojmi. Systém je založený na DAG (Direct Acyclic Graph) a nemá na rozdiel od iných projektov založených na technológii blockchain žiadne bloky, žiadnych ťažiarov, žiadne poplatky, veľkú spotrebu energie.

IOTA Foundation sa zároveň zameriava na vývoj prepojení na ekosystém Ethereum, ale aj na iné ekosystémy. Spoluzakladateľ IOTA Dominik Schiener naznačil, že ide o súčasť projektu so spoločnosťami Pantos a TU Vienna. Projekt je podporovaný Bitpandou a spoluprácou s rakúskym spolkovým ministerstvom pre digitálne a ekonomické záležitosti, ktoré minulý rok spustilo nové laboratórium pre technológie blockchainu a internetu vecí. Cieľom partnerstva je podporiť interoperabilitu blockchainu a DLT.