Spolupráca Liqwid Finance a Cardano.

V komunite Cardano je veľmi rušno, čo sa týka nasadenia éry Goguen a decentralizovaných financií. Vďaka pridaniu inteligentných zmlúv, vytvoreniu natívnych tokenov, interoperabilite s ethereom a ďalšími nástrojmi je Cardano jedným z projektov, ktoré treba v roku 2021 sledovať. Liqwid Finance, ako jeden z víťazov Wyoming Hackathon 2020, odpovedal na otázky komunity týkajúce sa jeho fungovania. Len čo budú všetky komponenty fázy Goguen zavedené do mainnetu, Liqwid Finance umožní svojim používateľom získať token LQ poskytnutím likvidity počas stakingu ich ADA.

Inovatívnym aspektom protokolu Liqwid Finance je, že umožní používateľom poskytovať likviditu pomocou ADA bez toho, aby prišli o svoje staking odmeny. V tomto zmysle finančný tím Liqwid objasnil, že budú môcť token získať pomocou "yield farming" (farmárčenia).

Momentálne finančný tím Liqwid pripravuje materiál potrebný pre podrobné oboznámenie používateľov s fungovaním ich protokolu, kde prioritu bude mať bezpečnosť používateľov.

Liqwid Finance by mohol byť jedným z prvých protokolov DeFi pre Cardano, ktorý konkuruje spoločnostiam Compound, Aave, MakerDAO, Yearn.Finance a ďalším v ekosystéme Ethereum DeFi. Tím Liqwid Finance tvrdií, že vytvorili alternatívu, ktorá im umožní vyniknúť medzi konkurenciou.

Ako informovala CNF, uvedenie fázy Goguen na trh je plánované na Q2 2021, hoci generálny riaditeľ IOHK Charles Hoskinson nedávno uviedol, že to bude vo veľkej miere závisieť od výsledkov záťažového testu platformy Cardano Smart kontraktov - Plutus.