Spolupráca Curve Finance & Kava prináša používateľom odmeny až vo výške 115%

Kava je prvý kompletný pôžičkový protokol v ekosystéme Cosmos. Blockchain Kava aktuálne pridáva protokol decentralizovaných financií „Curve.fi“ s najvyššími odmenami APY (zložené úročenie) vo fondoch (angl. pool), ktoré sú poháňané stimulačným programom Kava Rise.

Od svojho spustenia a prepojenia s blockchainom Ethereum je Kava najrýchlejšie rastúcim blockchainom pre rôzne protokoly. Pred niekoľkými týždňami sa na blockchaine Kava spustil DeFi powerhouse Curve a v súčasnosti sa môže pochváliť poolmi s najvyššími APY, aké kedy boli videné. Prelomové partnerstvo Curve a Kava je možné vďaka Kava Rise, prvému programu odmien svojho druhu na svete, ktorý má viesť k nevídanému rastu blockchainu Kava.

Scott Stuart, generálny riaditeľ spoločnosti Kava Labs k uvedenej spolupráci uviedol: „Cieľom blockchainu Kava je integrovať a prepojiť viac protokolov ako má v súčasnosti blockchain Avalanche, Polygon a nakoniec aj samotné Ethereum. Kava to môže dosiahnuť, pretože je od základov postavená pre rast a dnes je spustenie Curve.fi fantastickým míľnikom k dosiahnutiu tohto cieľa.“

Pool-y Curve.fi na Kava budú mať najvyššie APY zo všetkých Curve poolov na akomkoľvek inom blockchaine vrstvy 1. Používatelia môžu zarobiť až 115 % na odmenách v tokenoch KAVA na svojich stablecoinoch USDC, USDT a DAI.

Nasadenie Curve.fi na Kava Network a pravdepodobnosť získania podstatnej časti odmien z motivačného programu Kava Rise, ktorý je v hodnote 750 miliónov dolárov, môže používateľom Curve.fi a Kava priniesť veľký zisk. Vysoko efektívne fondy Curve budú tiež slúžiť ako základná infraštruktúra pre mnohé protokoly a mosty, ktoré sa na týždennej báze pripájajú do blockchainu Kava. Nové prípady použitia na blockchaine Kava tak budú poháňané hlbokou likviditou Curve.fi a zároveň budú zabezpečené protokolmi Kava Rise.

Curve.fi je decentralizovaný agregátor likvidity, ktorý ponúka vysoko efektívny spôsob výmeny tokenov pri zachovaní nízkych poplatkov a nízkeho sklzu (angl. slippage) tým, že obsahuje iba fondy likvidity zložené z podobne sa správajúcich aktív. Curve aktuálne drží 5,57 miliardy USD v celkovej uzamknutej hodnote (TVL) vo viac ako 10 blockchainových sieťach.

Viac o Kava: https://www.kava.io/

Viac o Curve Finance: https://curve.fi/pools