Spoločnosti zo zoznamu indexu S&P 500, ktoré akceptujú platby v kryptomenách

Zatiaľ čo tradičné médiá stále trvajú na tom, že kryptomeny sa ťažko míňajú, veľa známych spoločností ich už akceptuje, ako platobné prostriedky. Počas týždňa niekoľko hlavných spravodajských kanálov zverejnilo videá o základoch a vzniku bitcoinu a iných kryptomien. Infraštruktúra platieb prostredníctvom kryptomien je už tu a mnohé národné, a aj nadnárodné obchodné reťazce akceptujú platby v bitcoinoch, či prípadne iných kryptomenách.

Tu je zoznam niektorých spoločností zo zoznamu indexu S&P500, alebo ich dcérskych spoločností, ktoré akceptujú bitcoinové a kryptomenové platby od svojich zákazníkov. V spolupráci s rôznymi fintech partnermi poskytujú veľmi jednoduchú, alebo úplne bezproblémovú integráciu v mieste predaja.

Fanúšikovia Starbucks si môžu kúpiť svoju šálku kávy za bitcoiny načítaním kryptomeny do svojej aplikácie Starbucks už od marca 2020. Kaviarenský reťazec prijíma BTC pomocou platformy prevádzkovanej spoločnosťou Bakkt.

Microsoft, softvérový gigant z Redmondu vo Washingtone tiež akceptuje bitcoinové platby napríklad za Xbox live, mnohé hry od Microsoftu, aplikácie pre Windows a ďalšie digitálne doplnky.

Whole Foods (Amazon, Inc.) začala akceptovať kryptomeny za potraviny v roku 2019. V rovnakom čase spoločnosti Crate and Barrel a Nordstrom začali akceptovať krypto vďaka spolupráci s platobným startupom Flexa a partnerstvom s kryptoburzou Gemini.

Telekomunikačná spoločnosť AT&T, ako hlavný operátor mobilnej telefónnej siete a poskytovateľ káblovej televízie a vysokorýchlostného internetu, začal prijímať BTC platby už v roku 2019 v spolupráci s BitPay.

Overstock.com sa stal v roku 2014 prvým veľkým maloobchodným predajcom na svete, ktorý akceptoval bitcoiny. Svet vtedy šokoval vyhlásením, že s radosťou prijme „imaginárne internetové peniaze, ktoré majú hodnotu len v mysliach online technologických nadšencov“.  

Od roku 2019 začal Home Depot prijímať bitcoinové platby, pričom využíva technológiu Flexa. Stavbár si tak môže kúpiť v podstate všetky materiály a nástroje potrebné na stavbu domu pomocou kryptomien.

V apríli 2021 začala spoločnosť PayPal ponúkať podporu pre rôznych obchodníkov, aby akceptovali bitcoinové platby prostredníctvom finančnej platobnej možnosti PayPal.

Fanúšikovia streamov Twitch môžu prispieť na podporu streamerov pomocou Bitcoinu (BTC), Etherea (ETH), Litecoinu (LTC). Niektorí streameri tak z kryptomenových „darov“ zarábajú na Twitchi viac peňazí, ako priemerne zarábajúci právnici a lekári.

Etsy, online obchodná spoločnosť ponúka integrácie, ktoré uľahčujú online obchodníkom prevádzkujúcim svoje vlastné nezávislé obchody prijímať platby v bitcoinoch.  

Postupne pribúdajú aj ďalšie spoločnosti ako  McDonald, Walmart, Best Buy, Chipotle, El Corte Woolworths a mnohé ďalšie.