Spoločnosť Visa spolupracuje s 50 krypto platformami na kartových programoch

Spoločnosť Visa uviedla, že spotrebitelia v prvej polovici roku 2021 minuli kryptomeny v hodnote viac ako 1 miliarda dolárov na tovar a služby, prostredníctvom platobných kariet, prepojených s kryptomenami a krypto spoločnosťami. Spoločnosť Visa spolupracuje s 50 krypto platformami na kartových programoch, ktoré umožňujú používateľom prevádzať a míňať digitálnu menu u 70 miliónov obchodníkov. Hodnota kryptomien držaných v regulovaných digitálnych peňaženkách dosiahla stovky miliárd a Visa karta je jedným z najjednoduchších spôsobov, ako utrácať kryptomeny, uviedla spoločnosť v nedávnom blogovom príspevku.

Cuy Sheffield, vedúci spoločnosti Visa pre kryptomenové platby, uviedol, že veľká väčšina partnerov pre krypto platformy prichádza prostredníctvom programu Fintech Fast Track spoločnosti Visa, ktorý poskytuje prístup k sieti partnerov umožňujúcich prístup a stimuly pre začatie podnikania pri spúšťaní a rozširovaní kartových programov. Štvrtina spoločností v rámci programu North America Fast Track spoločnosti Visa v súčasnosti pracuje na vydávaní kariet prepojených s kryptomenami.

V marci spoločnosť Visa oznámila použitie USDC, stabilného coinu podporovaného americkým dolárom, na vyrovnávanie transakcií so spoločnosťou Visa prostredníctvom blockchainu Ethereum.

Sheffield pre Blockworks povedal: „Vidíme peňaženky a kryptomeny neo-bánk, ktoré budujú platobné produkty výlučne v digitálnych menách a chceme s týmito spoločnosťami spolupracovať. Schopnosť uskutočňovať zúčtovacie platby spoločnosti Visa v digitálnych menách môže ponúknuť zmysluplné výhody a efektívnosť, najmä pre oblasť fintech spoločností, ktoré podnikajú v krypto sfére.“

Zverejnený, májový prieskum spoločnosti Mastercard, zistil, že 93% ľudí na 18 svetových trhoch uviedlo, že v budúcom roku zváži použitie aspoň jednej z rozvíjajúcich sa platobných metód, ako sú napríklad kryptomeny, biometria, bezkontaktné alebo QR kódy. Podľa prieskumu 71% ľudí uviedlo, že očakáva, že budú v budúcnosti využívať takéto bezhotovostné digitálne platby.

Celkovo 40% opýtaných ľudí uviedlo, že plánujú kryptomeny používať už v budúcom roku a dve tretiny mileniálov potvrdilo, že sú otvorenejší používaniu kryptomien viac, ako pred rokom.

Začiatkom tohto roka spoločnosť Gemini oznámila, že pre karty Mastercard urobila exkluzívnu sieť s krycími odmenami, vďaka ktorej držitelia kariet dostanú naspäť z platieb 3% v kryptomenách podľa vlastného výberu. Spoločnosť BlockFi tento týždeň predstavila svoju kreditnú kartu odmien Visa pre niekoľko svojich klientov so sídlom v USA. NYDIG, spoločnosť pre správu digitálnych aktív, umožňuje 650 bankám a úverovým združeniam so sídlom v USA ponúkať služby obchodovania s kryptomenami. Zároveň spoločnosti NYDIG a Fiserv oznámili, že sa spoja, aby pomohli spotrebiteľom nakúpiť bitcoiny a kryptomeny na svoje bankové účty bez toho, aby prešli externou výmenou.

Cuy Sheffield vo svojom vystúpení tiež poznamenal, že zatiaľ čo záujem spotrebiteľov o vlastníctvo kryptomien stúpa, počet obchodníkov ochotných priamo prijímať platby v kryptomenách je stále malý, avšak Visa prepojená s kryptomenami zvyšuje možnosť okamžitého financovania nákupov a správy výdavkov.

Zvýšené úsilie spoločnosti Visa prichádza v čase, keď regulačné orgány prichádzajú s tvrdými opatreniami, ktoré sú namierené najmä voči praniu špinavých peňazí a obáv spojených s ochranami klientov a ich neznalostí. Budovanie infraštruktúry na podporu retailového a širšieho bankovníctva však pokračuje.