Spoločnosť Global Carbon Holding potvrdila spoluprácu s nadáciou Algorand Foundation s cieľom využiť technológiu blockchain a priniesť väčšiu transparentnosť a dôveru do globálneho ekosystému Carbon Credits.

Global Carbon Holding (GCH) uzavrela grantové partnerstvo s nadáciou Algorand Foundation, aby podporila misiu spoločnosti využívať technológiu blockchain na tokenizáciu aktív Carbo Credit v Ázii a podporovať globálne, transparentné trhové miesto pre nákup certifikovaných emisných vyrovnaní s najvyššou úrovňou kvality, bezpečnosti, trasparentnosti a preukázateľnosti pôvodu. Global Carbon Holding vytvára tzv. „celoživotnú platformu“, ktorá umožní a podporí kapitálové aktíva s kapacitou emisných kreditov, ktoré budú tokenizované v blockchainovej sieti Algorand. S využitím transparentnosti a nemennosti inovatívneho verejného blockchainu v Algorande budú organizácie, ktoré nakupujú tieto emisné kredity schopné robiť s podstatne väčšou dôverou. Transparentnosť reťazca týchto nových tokenov navyše uľahčí transparentné zisťovanie cien a spravodlivejší trh.  

„Sme veľmi radi, že vstupujeme do tejto fázy spolupráce s nadáciou Algorand“ a tým sme prehĺbili náš dlhoročný vzťah. Vyspelosť a kompozícia Algorand je ideálna pre robustné a škálovateľné obchodné implementácie a riešenia. V spolupráci s Algorand prinášame transakcie vysokej ekonomickej hodnoty ako aj spoluprácu na globálnom zavedení tokenizovaných aktív Carbon Credit. “ – povedal Jerry Karlsson, COO Global Carbon Holding. Bezpečnosť, konečnosť a transparentnosť blockchainu Algorand umožní spoločnosti Global Carbon Holding dodať požadovanú vysokú úroveň dôvery o pôvode aktív, ktoré sa predávajú inštitucionálnym klientom.