Spoločnosť Deloitte so stovkami pracovných ponúk v oblasti kryptomien

Zdá sa, že spoločnosť Deloitte má spomedzi účtovníckych firiem "veľkej štvorky" najviac pracovných ponúk súvisiacich s kryptomenami. Ich nedávna aktivita na LinkedIn a Google Jobs naznačuje, že spoločnosť Deloitte hľadá do svojich radov pracovníkov znalých oblasť kryptomien. Vyhľadávanie na sieti LinkedIn pre pracovné miesta v oblasti kryptografie so sídlom v USA momentálne ponúkne 331 dostupných pracovných pozícií v spoločnosti Deloitte, pričom prakticky všetky boli zverejnené pred týždňom. Rovnaké vyhľadávanie na LinkedIn pre ponuky súvisiace s kryptomenami u ostatných firiem "veľkej štvorky" ako sú Ernst & Young, KPMG a PricewaterhouseCoopers, má nulové výsledky. Medzi ponuky súvisiace s kryptomenami v spoločnosti Deloitte patria napr:

  • Blockchain & Digital Assets Manager - pozícia je k dispozícii v 97 lokalitách USA
  • Daňový manažér, Blockchain & Cryptocurrency - pozícia je dostupná v 18 lokalitách v USA
  • Daňový manažér, Blockchain & Cryptocurrency v oblasti NFT - pozícia je dostupná v troch lokalitách v USA

V ponuke na pozíciu „Blockchain & Digital Assets Manager" spoločnosť Deloitte uchádzačom oznamuje, že kandidát bude viesť tímy, ktoré budú zabezpečovať pripravenosť na audit transakcií s blockchainom a digitálnymi aktívami. Okrem toho sa v príspevku uvádza, že uchádzači budú navrhovať modely riadenia, identifikovať nové riziká a hodnotiť spoľahlivosť blockchainu.

Spoločnosť Deloitte tak signalizuje svoju neustálu pripravenosť spolupracovať s kryptografickými firmami. Ako informuje spoločnosť Blockworks, tak v januári 2023 si spoločnosť Circle najala spoločnosť Deloitte na audit svojich proof-of-reserves pre stablecoiny. Ešte mesiac predtým však všetky firmy „veľkej štvorky" neboli ochotné tento typ auditu pre súkromnú kryptografickú spoločnosť vykonať.