S&P Dow Jones pridávajú nové kryptomenové indexy

Spoločnosť S&P Dow Jones Indices, popredný poskytovateľ indexov, v utorok oznámila, že na trh uviedla svoj úplne nový krypto index s názvom S&P Cryptocurrency Broad Digital Market (BDM). Podľa tlačovej správy index BDM meria výkonnosť viac ako 240 coinov v krypto sfére. Uvedenie na trh je súčasťou expanzie poskytovateľa indexu na benchmarky digitálnych aktív. Benchmark je v jednoduchosti pojem, ktorý je používaný pre nejaký štandard alebo referenčnú hodnotu, ktorou sa meria výkonnosť, alebo sa podľa ktorej sa porovnáva výkonnosť, napríklad finančných fondov, trhov a podobne. Spolu s indexom digitálneho trhu S&P Cryptocurrency, nasadili S&P Dow Jones Indices tieto nové indexy:

  • S&P Cryptocurrency BDM Ex-MegaCap Index,
  • S&P Cryptocurrency BDM Ex-LargeCap Index
  • S&P Cryptocurrency LargeCap Ex-MegaCap Index

Okrem týchto nových indexov v rámci kryptomenových štandardov má poskytovateľ vo svojom portfóliu ponúk indexy, ako je napríklad S&P Bitcoin Index, ktorý meria výkonnosť Bitcoinu (BTC), S&P Ethereum Index, ktorý meria výkonnosť kryptomeny Ethereum (ETH).

Indexy už viac ako storočie umožňujú nahliadnuť do výkonnosti jednotlivých trhov. Rozšírenie rodiny o širší digitálny trh kryptomien poskytuje dôležitý moment pre túto rýchlo rastúcu triedu aktív. Peter Roffman, globálny riaditeľ pre inovácie a stratégie v spoločnosti S&P Dow Jones Indices, túto skutočnosť komentoval slovami: „Sme nadšení, že na trh s kryptomenami môžeme priniesť túto významnú úroveň dodatočnej transparentnosti.“

Jednotlivé indexy využívajú informácie o cenách kryptomien, ktoré poskytuje spoločnosť Lukka. Na konci minulého roka divízia S&P Global Inc oznámila, že uzavrela partnerstvo s Lukkou, aby získala údaje o viac ako 550 najlepšie obchodovaných virtuálnych menách. Poskytovateľ indexu využíva agregované dátové služby, ako sú Lukka Reference Data a Lukka Prime.