Shiba Inu - spiaca veľryba sa vynorila z hibernácie

V komunite Shiba Inu vyvolala veľké diskusie spiaca veľryba, ktorá sa vynorila z hibernácie. Táto veľryba, či skorý investor, vlastní až 10,15% z celkovej ponuky tokenu SHIB.

Identifikovaná veľryba bola v nečinnosti 157 dní a teraz upútala pozornosť sériou bezprecedentných transakcií. V priebehu 24 hodín veľryba distribuovala do deviatich nových peňaženiek 4 bilióny tokenov SHIB, čo zodpovedá približne 30 miliónom dolárov. Podrobné údaje z Etherscanu potvrdzujú pohyb tejto veľryby. Veľryba rozdelila presne 4.000.000.000.107 tokenov SHIB do deviatich nových peňaženiek v priebehu 24 hodín. Prevody začali malým množstvom 107 SHIB na konkrétnu adresu, po ktorých nasledovali následné prevody 500.000.000.000 SHIB na osem samostatných adries.

Tieto neočakávané transakcie upútali pozornosť analytikov a expertov na blockchainové reťazce.  Kryptoanalytik Lookonchain poznamenal, že táto veľryba je pravdepodobne najväčším držiteľom tokenov SHIB, so súčasnou držbou 101,47 bilióna tokenov SHIB v hodnote neuveriteľných 756 miliónov dolárov. Okrem toho má tento skorý investor celkovo 23 peňaženiek, na ktoré sú distribuované uvedené tokeny SHIB.

V roku 2021, počas neslávne známej cenovej pumpe tokenu SHIB, veľryba zinkasovala značné zisky, keď manévre na rôznych platformách vrátane Binance, Coinbase a MEXC ju doviedli k odhadovanému zisku 18,49 milióna USD. Aktivita tejto vplyvnej veľryby prinútila komunitu SHIB špekulovať o zámeroch tejto veľryby a vykonaných transakciách. S distribúciou takého obrovského množstva tokenov SHIB narastajú medzi zástancami tokenu SHIB obavy a neistota z možného veľkého cenového prepadu a vplyvu na hýbanie s cenou kryptomeny Shiba Inu (SHIB).

Podľa platformy Coingecko je aktuálna cena tokenu SHIB 0,00000753 USD.