Shiba Inu spaľuje milióny tokenov SHIB.

Shiba Inu sa rozhodla spáliť milióny tokenov SHIB, čím usiluje sa o vyvolanie vzácnosti jej tokenov uprostred aktuálneho kolísania cien.

Tento počin predstavuje ďalší krok k tomu, aby sa Shiba Inu stala vzácnejším aktívom na trhu s kryptomenami. Nedávne údaje z analytickej platformy Shibburn odhaľujú, že značné množstvo meme mincí Shiba Inu (SHIB) bolo natrvalo stiahnutých z obehu. Za posledných 24 hodín sa spoločným úsilím komunity podarilo stiahnuť 28 709 351 mincí SHIB do tzv. mŕtvej peňaženky, čím sa stali nedostupnými a účinne sa tak znížila ich celková ponuka. Tento krok sa podaril prostredníctvom šiestich špecializovaných transakcií, pričom dve najväčšie prevody stiahli z obehu (presunuli do mŕtvej peňaženky) celkom 21 657 489 a 6 824 773 mincí SHIB. Iniciatíva spáliť tieto SHIB mince dokazuje snahu zvýšiť hodnotu tejto kryptomeny znížením jej množstva v obehu. 

Súbežne so spaľovaním mincí zaznamenala kryptomena Shiba Inu výrazné cenové pohyby. Za posledné dva dni zaznamenala SHIB prudký pokles svojej hodnoty, ktorá klesla o 19,20%, pričom pokles v hodnote 13,17%  sa udial len za posledných 24 hodín. Tento pokles nasledoval po období predchádzajúceho rastu, keď token SHIB dosiahol najvyššiu hodnotu 0,00003 USD. Od tejto chvíle sa cena skorigovala na hodnotu 0,00002811 USD. Kolísanie ceny Shiba Inu úzko súvisí so širšími trendami na trhu s kryptomenami, najmä potom, čo výrazne začal korigovať svoju cenu Bitcoin.

Bitcoin po dosiahnutí historického maxima 73 750 USD zaznamenal Bitcoin pokles a v súčasnosti sa obchoduje okolo úrovne 68 000 USD. Tento cenový pohyb tak odráža volatilnú povahu trhu s kryptomenami, kde po výrazných ziskoch môže rýchlo nasledovať rýchly pokles. Nedávne aktivity okolo Shiba Inu, od pálenia mincí až po korekciu ceny, poukazujú na dynamické a komunitou riadené aspekty meme mincí, ako sú napríklad Shiba Inu, Dogecoin alebo Pepe.