Shiba Inu a ďalšie „shit coiny“ v hodnote 200 miliónov dolárov ukradnuté z burzy BitMart

Podľa údajov zverejnených blockchainovou bezpečnostnou spoločnosťou PeckShield, kryptomenová burza BitMart so sídlom na Kajmanských ostrovoch utrpela hack za 200 miliónov dolárov, pričom medzi najviac postihnuté kryptomeny patria Shiba Inu (SHIB) a Safemoon (SAFEMOON).

Shiba Inu (SHIB) je na začiatku zoznamu ukradnutých aktív. Hacker ukradol a minul 893,8 miliardy tokenov SHIB, čo je aktuálne približne 33,4 milióna dolárov. Najviac postihnutou kryptomenou je SafeMoon (SAFEMOON), pričom hacker získal 29,4 bilióna tokenov, čo je aktuálne 43,8 milióna dolárov. Ďalšími ukradnutými „shit coinami“ sú Saitama (SAITAMA), Dogelon Mars (ELON) a Akita Inu (AKITA).

Hacker už začal vyberať ukradnuté prostriedky pomocou mixovacej služby Tornado.cash založenej na blockchaine Ethereum. Burza BitMart priznala porušenie bezpečnosti a burza ešte musí určiť možné metódy, ktoré boli pri krádeži použité.

Uvedený príklad jasne hovorí o tom, prečo je potrebné držať svoje kryptomeny na svojich zabezpečených peňaženkách a nie na burzách.